Jak správně vybrat garážová vrata?

Jak správně vybrat garážová vrata?

Asi jen těžko bychom dnes hledali rodinu, která nevlastní alespoň jedno auto. Čím dál častěji se naopak setkáváme s případy, kdy má v páru každý své vlastní auto, nebo kromě rodinného vozu má jeden z partnerů přidělené ještě auto firemní. Trh s novými i ojetými auty je široký a vybrat si vůz podle svých představ a finančních možností, dnes není problém.

Spolu s rostoucím počtem aut, roste také nabídka garážových vrat. Obzvláště v rodinných domech je dnes garáž téměř povinnou výbavou. Kromě toho, že nám garážování našeho auta může prodloužit jeho životnost, hodí se garáž také jako další úložný prostor pro sezónní výbavu jako jsou jízdní kola či lyže.

Ke každému domu se může hodit trošku jiný typ garážových vrat. Při jejich výběru bychom proto měli brát v úvahu hned několik aspektů, kterými je například prostor v garáži a před ní, možnost stavebních úprav nebo styl domu. Kromě estetické stránky je totiž důležité dbát také na technické prvky jako je například způsob otevírání dveří. Důležitý aspekt je také tepelná izolace, díky které jsou garážová vrata mimo jiné také robustnější. Nezapomínat bychom měli ani na bezpečnostní prvky, které mohou ochránit nejen garáž, ale také celý náš dům.

Firma PH metal, s.r.o. se zabývá stavebním zámečnictvím a je autorizovaným prodejcem garážových vrat značky HÖRMANN. Produkty, které firma nabízí, disponují vysokou kvalitou a jsou určeny jak do bytových a průmyslových objektů, tak také do rodinných domů. Součástí sortimentu firmy jsou také pohony a elektropříslušenství.

Vrata, která dnes nemají elektrický pohon jakoby ani nebyla. Není nad luxus, když můžeme v nečase nastoupit do auta suchou nohou v teple a pohodlí garáže a vylézt z něj až na místě určení, aniž bychom museli venku absolvovat „povinnou rozcvičku“ v podobě ručního otevírání a zavírání garážových vrat.

Vybrat si můžeme hned z několika typů garážových vrat. Sekční vrata, které tvoří nedílnou součást firemního sortimentu, patří mezi nejmodernější a nejpoužívanější typ dveří. Oblíbená jsou zejména pro své výborné tepelně a zvukově izolační vlastnosti. Sekční vrata se při otevírání zasouvají podélně ke stropu.

Rolovací vrata jsou díky své prostorové nenáročnosti ideálním řešením pro malé garáže. Při otevírání se vrata srolují do boxu nad stavebním otvorem a my tak můžeme ušetřit místo pod stropem na uskladnění dalších věcí. Kromě výše zmíněných nabízí firma také starou dobrou klasiku v podobě výklopných vrat.