Osvědčený dodavatel komponentů pro automobilový průmysl

Osvědčený dodavatel komponentů pro automobilový průmysl

Žijeme v globalizovaném světě, kdy málokdy si jedna firma vyrábí vše sama. Nevyplatilo by se to ekonomicky ani provozně, v dnešní době víme, že se vyplatí svěřit specializované práce odborníkům, kteří svému řemeslu rozumí a odebírat od nich už hotové produkty. To se děje ve všech odvětvích průmyslu a výjimkou není ani ten automobilový. Díky tomu najdete mnoho firem, které se zabývají výrobou komponentů pro automobilový průmysl. Taková je i firma Stolfig, jejíž závod v Chotěšově u Plzně se řadí k jejím dvěma dalším pobočkám v Německu. V současné době firma spolupracuje s největšími automobilkami a dodává jím komponenty a díly.

Původně byla výrobním programem této firmy jednoduchá kovovýroba, v roce 1986 do firmy vstoupil pan Peter Stolfig a úspěšně ji po vzoru svých Německých poboček modernizoval na firmu zabývající se výrobou automobilových prototypů. Hlavním předmětem činnosti firmy je dnes konstrukce a výroba nástrojů pro lisování plechových dílů, konstrukce a výroba kontrolních přípravků, výroba prototypových nástrojů a dílů. Mimo to ve vlastní nástrojárně vyrábí také lisovací nástroje na tváření plechu, a to s ručním transferem, vyhřívané nebo postupové.

Jako další činnost se firma Stolfig zaměřuje na řezání laserem. Moderní 3D lasery nabízí stále víc možností v obrábění plechů a představují jedinečnou kvalitu. Hlavní výhody této metody spočívají ve vysoké flexibilitě 3D laseru s možností opracování téměř neomezené různorodosti tvarů, minimální tepelné deformaci plechových dílů a vysoké rychlosti opracování. Dále v nabídce činností, na které se firma zaměřuje nechybí ani zakázková výroba prototypů podle přání zákazníků. Firma si zakládá na kvalitě a spolehlivosti a dlouholetá spolupráce s předními automobilkami je nejlepší vizitkou.