Jindřichov toho nabízí víc než by se zdálo

Jindřichov toho nabízí víc než by se zdálo

To kde budeme bydlet je většinou otázka na mnoho let a proto, když přemýšlíte, kde zapustíte kořeny, je dobré brát v potaz, jaké jsou v místě možnosti pracovních příležitostí, jak je to s dopravou nebo se službami. Zamyslet se, co vám více vyhovuje, jestli ruch města nebo raději budete obklopeni zelenými kopci a budete si užívat svého klidu a bydlet více ekologicky. Pokud vás lákají spíše výhledy na lesy a ne na betonovou džungli, máte rádi svůj klid, ale zároveň potřebujete mít ty nejdůležitější služby blízko, pak by pro vás obec Jindřichov mohla být tím pravým místem. Tuto obec najdete na hranicích s Polskem nedaleko města Albrechtice.

I když by se mohlo zdát, že kvůli své poloze na hranicích s Polskem, v údolí obklopena kopci, je tato vesnička odříznutá od světa, zdaleka tomu tak není. V minulosti byla obec sídlem místního významu, takže do ní byly soustředěny všechny služby a zařízení občanské vybavenosti a dodnes si svůj význam udržela. Mimo to nabízí snadnou dopravní dostupnost do okolních měst a pracovním příležitostem. Jezdí tudy vlak i autobus, v obci je základní i mateřská škola, potraviny, pošta, knihovna, ale najdete tu i muzeum, a dominantu tvoří kostel svatého Mikuláše a zámek s rozlehlou zahradou.

Toho, že byste se v této na první pohled odlehlé vsi nudili, se také obávat nemusíte. Místní spolky se starají o zábavu i kulturní akce jako je v poslední době například soutěž o nejchutnější guláš, tradiční ples nebo letní akce v zámeckém parku. Okolím vede cyklostezka k mnoha zajímavým cílům, nápady kam se vydat a co dělat vám tedy jen tak nedojdou. A kdyby ano, vždy se můžete vydat na Polskou stranu, která je co by kamenem dohodil.