I proti civilizačním chorobám pomůže dostatečná prevence

I proti civilizačním chorobám pomůže dostatečná  prevence

Hledáte v Brně zkušeného, zodpovědného a spolehlivého praktického lékaře? Samozřejmě že nemusí být v místě vašeho bydliště, avšak, když se necítíte dobře, je snadnější si dojít kousek od domu než jet přes celé město. Pokud tedy hledáte praktického lékaře pro dospělé v Židenicích, pak je tu pro vás ordinace lékaře MUDr. Romana Stehlíka.

MUDr. Stehlík poskytuje jak preventivní péči, tak i závodní péči. Prevence je opravdu důležitá, koneckonců dnes jsou největšími strašáky civilizační choroby, mezi které se řadí cévní onemocnění, cukrovka nebo vysoký krevní tlak, avšak i ty se dají zavčasu odhalit díky prevenci civilizačních chorob. Na preventivní prohlídku máte v dospělosti nárok každé dva roky a neměli byste ji podceňovat. Ve věku od 40 let se každých deset let provádí laboratorní vyšetření hladiny krevních tuků a každé dva roky, tedy každou preventivní prohlídku i vyšetření krevních cukrů. Pokud je vám více než padesát let máte také nárok na test na takzvané okultní krvácení ve stolici, který může být prvním příznakem nádorového onemocnění.

Praktický lékař Brno dále v rámci preventivní prohlídky dále zkontroluje, zda máte všechna potřebná očkování. Některá očkování je třeba v dospělosti přeočkovat, například vakcíny na záškrt, černý kašel nebo tetanus neposkytují trvalou ochranu a u jiných onemocněních se s věkem zvyšuje riziko jejich získání a komplikací. Praktický lékař vás na preventivní prohlídce o všem informuje a vše vám vysvětlí, je však na vás tyto prohlídky nepodceňovat a opravdu na ně chodit. Dále MUDr. Stehlík zajišťuje potvrzení o způsobilosti k řízení motorových vozidel, měření tlaku a v případě zájmu také homeopatickou léčbu a poradenství.