Lékařka, která pomohla už několika generacím

Lékařka, která pomohla už několika generacím

Najít dobrého dětského lékaře někdy může být oříšek. Ve velkých městech mají lidé výhodu, že si mohou vybírat, ovšem čím širší výběr, tím je nakonec složitější se rozhodnout. V Praze pět by vám jistě mnoho rodičů doporučilo jako dětského lékaře Praha paní doktorku MUDr. Evu Burešovou, ke které i mnozí z nich chodili jako malí a nyní k ní zapisují své ratolesti. Ti, kteří k ní chodili za svého dětství si jistě ještě pamatují její vstřícný přístup, kdy se nemuseli bát paní doktorce říct, co je kde bolí a nyní si s ní mohou v klidu promluvit o problémech svých dětí, které se mnohdy až tak neliší od jejich vlastních v dětském věku. Paní doktora se tedy už s mnoha dětskými nemocemi a problémy setkala, a tak hned ví, co děti trápí a jak jim nejlépe a nejspolehlivěji pomoct. Tato jistota působí uklidňujícím dojmem i na rodiče, protože ví, že je jejich dítě v dobrých rukou.

Mnoho rodičů trápí, že někdy mají pocit, že pediatři mají tendenci předepisovat antibiotika na všechno, což dětem rozhodně nesvědčí. V ordinaci paní doktorky Benešové jsou moderní přístroje na zjištění zánětu, a tedy potřebu antibiotik a tak se vyhýbá jejich nadužívání. Jsou to testy CRP, který podle hladiny C-reaktivní bílkoviny v těle snadno zjistí, zda se jedná o zánět, na který je nutné nasazení antibiotik. V ordinaci také provádí Strep testy, které mají odhalit podle výtěrů z krku, zda bolest a zánět hltanu způsobuje Streptococus A, což je bakterie, na kterou zaberou antibiotika, nebo zda je nemoc virového původu.

Od paní doktorky se rodiče také dozví vše o očkování, kromě povinných lékařka nabízí i nepovinná očkování. Ordinační doba pro nemocné a zdravé děti se v této ordinaci pečlivě dodržuje, mimo to si rodiče kdykoliv mohou zavolat o akutní konzultaci zdravotního stavu dítěte a lékařka jim ráda poradí.