Odbornice na kožní onemocnění

Odbornice na kožní onemocnění

Kůže představuje náš největší orgán, chrání naše tělo před okolím a je vystavena největší zátěži. Proto není onemocnění kůže nic příjemného a bohužel, se jedná o vcelku časté onemocnění, které může mít mnoho příčin. Ať už se jedná o jednorázovou infekci, kdy pokožka zarudne a svědí, nebo o dlouhodobé problémy jako je atopický ekzém nebo akné, dokážou tyto onemocnění pacientům pořádně znepříjemnit život. Ke kožnímu lékaři nepotřebujete doporučení od praktika, a proto jakmile zpozorujete jakékoliv potíže s vaší pokožkou, je lepší ho navštívit.

V Praze můžete vyhledat pomoc v kožní ordinaci paní doktorky MUDr. Evy Fialové. Jedná se opravdu o odbornici na slovo vzatou, která se zaměřuje na vyšetření a léčbu kožních a pohlavních chorob i na lékařskou kosmetiku a korektivní dermatologii. U mnoha kožních onemocnění hraje psychika velmi důležitou roli, a proto si paní doktorka na každého pacienta dělá dostatek času, kromě samotného vyšetření se zajímá právě i o možné psychické potíže nebo stresující životní situace, které by mohly mít na nemoc vliv. Se svými pacienty o jejich potížích opravdu mluví, vysvětlí jim, jaké léčba je potřeba a co s ní souvisí a vždy se snaží najít jádro problému. Tímto lidským přístupem spolu s opravdovou odbornostní ve svém oboru si získala mnoho spokojených pacientů.

V Praze Dejvicích je otevřen stacionář pro léčbu kožních chorob především lupénky, atopického ekzému a akné. Využívá léčebných účinků ultrafialového záření (fototerapie) v kombinaci s léčebnými koupelemi zejména v roztocích soli z Mrtvého moře (simulace koupelí v Mrtvém moři), s léčivými mastmi, event. s dalšími medikamenty. Právě díky dlouhodobé a pečlivé léčbě se již mnoha pacientům ulevilo.