Některé gynekologické potíže jsou zcela běžné a není třeba se za ně stydět

Některé gynekologické potíže jsou zcela běžné a není třeba se za ně stydět

Snad každá žena se během svého života setká s nějakými gynekologickými problémy, kvůli kterým musí navštívit svou ženskou lékařku. Většina žen se o těchto potížích ostýchá mluvit, přece jen svědění, pálení nebo zarudnutí intimních partií není nic příjemného čím by se chtěla chlubit. Je třeba však se svou lékařkou mluvit otevřeně a přesně jí popsat všechny potíže, a hlavně k ní chodit na pravidelné kontroly.

Není potřeba se cítit zahanbeně, jedná se o běžné civilizační choroby, kterými si projde většina žen. A za velkou část gynekologických zánětů mohou úplně banální problémy. Ať už je to špatná hygiena, oslabená imunita, stres, nevhodná strava s vysokým podílem cukrů, nevhodné hygienické návyky jako je například dráždivá intimní kosmetika nebo například příliš těsné spodní prádlo z umělých materiálů nebo mokré plavky. Léčba antibiotiky také nepomáhá, antibiotika zabíjí vždy i ty “dobré bakterie” a rozhodí vnitřní prostřední z rovnováhy. Hormonální změny jsou také častou příčinnou zánětů stejně jako je i rizikové sexuální chování.

Za vůbec nejčastější potíže mohou kvasinky, které mohou za vaginální mykózy. Ty se projevují pálením, zarudnutím, svěděním a bílým výtokem. K lékařce určitě jděte, pokud ji máte poprvé, potíž je, že se tato infekce ráda vrací. Proto je potřeba dbát na správnou hygienu a návyky. Toto onemocnění je přenosné i na partnera, a tak si ho v případě neléčení můžete dokola předávat. V lékárně na toto onemocnění seženete běžně dostupné masti, globule nebo léky, ovšem v těhotenství je vždy třeba navštívit lékařku a poradit se s ní. Gynekologie Paskov se zaměřuje také na porodnictví, a tak si můžete být jistá, že vám vždy vhodně poradí, jaký přípravek použít, aby to bylo bezpečné.