Moderní ordinace plná barev

Moderní ordinace plná barev

Jako příjemný pokoj plný barev, zajímavých předmětů, barevných obrázků a svěžích rostlin vypadá ordinace a k ní přilehlá čekárna praktického lékaře pro děti a dorost ve Zdounkách. MUDr. Iva Petrová si je totiž po letech své praxe dobře vědoma toho, že v pěkném a veselém prostředí se děti lépe uvolní a spolupracují s lékařem daleko více než ve strohé a neosobní místnosti. Spolu s diplomovanou sestrou Ilonou Pelikánovou se MUDr. Petrová stará o pacienty od novorozeneckého věku až do plnoletosti z celého regionu. Nejen samotných Zdounek, ale také Cetechovic, Roštína, Těšánek, Zborovic, Medlova, Skržic, Soběsuk a Milovic.

Ordinace pediatra Zdounky je nejen velmi příjemná na pohled, ale také velmi dobře vybavena pro vyšetření malých i větších dětí, jejich správný vývoj a růst. Rodiče s dětmi zejména v letním období oceňují klimatizované prostory, vybavené navíc čističkou vzduchu, příznivě ovlivňující onemocnění průdušek malých dětí. MUDr. Petrová aktivně využívá moderní metody, včetně CRP, které jí dovolují okamžitě rozlišit, zda je dítě postiženo virovou nebo bakteriální infekcí. Nemůže se tak stát, že by zbytečně předepsala antibiotika.

Děti s dýchacími obtížemi do ordinace docházejí na ultrazvukový inhalátor, další na masáže, prováděné ručním přístrojem. Mladí sportovci oceňují možnost objednat si prostřednictvím ordinace odbornou sportovní masáž. Novinkou je provádění streptokok A testu, kdy se po výtěru z krku dá v ordinaci okamžitě odhalit spálový bacil a zahájit účinná léčba. Pro srovnání, pokud se toto vyšetření provádí klasickou metodou a vzorek odesílá do laboratoře, rodiče čekají s dítětem na výsledky a zahájení následné léčby i čtyři dny. Další výhodou je vyšetření na celiakii z kapky krve. Při zažívacích obtížích se u dítěte dá okamžitě vyvrátit nebo naopak potvrdit toto závažné onemocnění.

MUDr. Iva Petrová vystudovala obor pediatrie na lékařské fakultě dnešní Masarykovy univerzity v Brně, pracovala na dětském oddělení nemocnice v Kroměříži, dlouhá léta pracuje jako obvodní pediatr, alergolog a věnuje se i homeopatii.