Jak vybrat garážová vrata

Jak vybrat garážová vrata

Dnes snad už každý jezdí téměř každý den autem. Pokud máte to štěstí a nemusíte vždy po návratu domů hledat místo na parkovišti ale pohodlně si zajedete do vlastní garáže, pak by vám mělo záležet na tom, jaká budete mít garážová vrata. Využíváte je skoro každý den a tak by měla být praktická, bezpečná a ideálně co nejméně náročná na údržbu. Pokud výběr nepodceníte a věnujete mu dostatek času, pak se vaše nová vrata mohou umět otevírat sama, zastavit se, když mají překážku v cestě nebo mít ovládání přizpůsobené pro motorkáře, kteří mají na rukou rukavice.

Při výběru garážových vrat v první řadě berte v potaz prostor v garáži i před ní, jaké máte možnosti stavebních úprav a co vám bude ladit ke stylu domu. Garážová vrata na domě zabírají poměrně nepřehlédnutelnou plochu a tak si mimo jejich konstrukční styl dejte záležet i na barvě a materiálu. Barva může doplňovat fasádu, ladit se střechou nebo roletami, ale neměla by působit jako pěst na oko. Naštěstí většina výrobců vrat je dodává v mnoha barevných variantách, ze kterých si dokážete vybrat tu pravou.

Co se týká konstrukce vrat, rozlišuje se několik základních typů, kdy každý se hodí do jiného prostoru. Nejoblíbenější jsou sekční vrata, která se zasouvají pod strop a pro jejich montáž většinou nejsou třeba žádné stavební úpravy. Zároveň poskytují skvělou tepelnou izolaci, snadno se ovládají a zabírají minimum místa. Posuvná vrata se vám hodí tam, kde přes garáž často procházíte. Klasikou jsou křídlová vrata, na která je však třeba mít prostor. Pokud potřebuje využít maximum prostoru v garáži pak jsou pro vás ideální rolovací vrata. S typem vrat vám však nejlépe poradí odborníci, vy byste však před jejich návštěvu měli mít alespoň představu co chcete. Když už se rozhodnete do nových vrat investovat, nevyplatí se hledat skuliny kde ušetřit. Dopřejte si tak dálkové ovládání a ušetřete si každodenní tělocvik, nešetřete na těsnění a mějte auto v teple a nešetřete na materiálu a mějte své věci v bezpečí.