Zábradlí, které bude domu slušet

Zábradlí, které bude domu slušet

Ke většině patrových domů neoddělitelně patří balkony a k balkonům zase zábradlí. To, jak tento stavební prvek vypadá, v mnohém ovlivňuje celkový vzhled domu a dojem z něj, poskytuje nám pocit jistoty a soukromí, nehledě na to, že je nepostradatelným bezpečnostním prvkem. Pokud vybíráte zábradlí nové, nebo jste naznali, že je nutná rekonstrukce toho stávajícího, přečtěte si, jaké možnosti materiálů a vzhledů máte a rozhodněte se, co je pro váš dům to pravé.

Dřevěné zábradlí dodává domu nádech nestárnoucí klasicky, avšak právě proto se ne všude hodí. Působí přirozeně a luxusně, dřevěné sloupky jsou elegantní, dřevěné desky naopak poskytují dostatek soukromí. Nezapomínejte ale na to, že dřevo nejrychleji podléhá zubu času a vyžaduje pravidelnou péči. Pokud zvolíte tento materiál, musíte počítat s každoročními opravami, nátěry a občasnou výměnou trouchnivějících částí.

Další klasikou, která nikdy nestárne je kovové balkonové zábradlí. To může být zdobené a budit dojem dávné elegance, nebo svými jednoduchými a čistými tvary podtrhovat moderní eleganci domu. Oproti dřevu toho kov vydrží mnohem více ale i tak je třeba dávat si pozor na korozi a jednoho dne i toto zábradlí bude třeba vyměnit. Pokud chcete kovové zábradlí na míru, přesně podle vašich představ, neboje se oslovit stavební zámečnictví, které se právě na zábradlí zaměřuje. Díky tomu, mohou kované prvky ve vašem domě k sobě hezky ladit. Většina zámečnictví se zaměřuje zároveň také na výrobu schodišť, plotů, bran a vrat. Odborníci vám také nejlépe poradí s tím, jaký přesně materiál bude ideální zvolit, a nakonec zajistí samozřejmě i montáž všech stavebních kovových prvků.