Jak postavit dům rychle a bez starostí?

Jak postavit dům rychle a bez starostí?

Bydlení v rodinném domě představuje pro spoustu z nás celoživotní sen. Mít vlastní zahradu, kterou si můžeme upravit k obrazu svému, prostorný bazén, ve kterém si můžeme zchladit kdykoliv budeme chtít, aniž bychom se museli ohlížet na to, jestli máme zatažené břicho a nikdo nás zrovna nepozoruje a v neposlední řadě možnost příjemného posezení s přáteli v letních večerech na zahradě za zvuku praskání ohně a vůně grilovaných dobrot, působí jako definice idylického života.

Pokud nekoupíme již hotový dům a rozhodneme se si jej raději postavit přesně podle našich představ, čeká nás několik měsíců, nebo v horším případě i let, zařizování a stresování se ohledně stavebních povolení, dodržování domluvených termínů jednotlivých stavebních prací a v neposlední řadě také kontrola jejich kvality. Na poměrně dlouhou dobu se tak stáváme koordinátorem, managerem, stavbyvedoucím a kontrolorem kvality materiálů a odvedené práce v jedné osobě. Jiná firma se bude starat o zemní práce, jiná nám bude dodávat okna a jiná se postará o rozvody elektřiny v domě. Časově rozvrhnout všechny práce a zkoordinovat volné termíny jednotlivých firem tak, aby se to všem hodilo, a činnosti na sebe plynule navazovaly se může zdát jako nadlidský výkon.

Zručnější z nás se proto někdy rozhodují postavit si dům svépomoci. Tento krok nám může za předpokladu, že bude práce odvedená skutečně kvalitně, ušetřit nějaké peníze, zato nás ale připraví o spoustu času. Vzhledem k tomu, že většina lidí, kteří se rozhodnou postavit si dům sami, chodí do zaměstnání, práce na domě se tak omezí většinou jen na víkendy. Taková stavba se tak může protáhnout i na několik let.

Třetí možností, která je v dnešní době čím dál častěji využívaná, je takzvaná stavba na klíč. Jedná se o službu, která nám zajistí kompletní realizaci stavby od položení základové desky až po střešní práce, aniž bychom se my sami museli o cokoliv starat.

Stavby na klíč nabízí například firma Krup M&G s.r.o., která na trhu působí více než 15 let. Kromě veškerých prací spojených se stavbou domu, se nám firma postará také o zahradu. Po první informační schůzce, kde firmě sdělíme základní požadavky, se odborníci pustí do tvorby projektové dokumentace přesně podle našich představ. Po jejím odsouhlasení už se o nic nestaráme a ve smluvené datum nám firma předá klíče od domu připraveného k nastěhování.