Vlastnosti dřevostaveb, které vás překvapí.

Vlastnosti dřevostaveb, které vás překvapí.

Dřevo je součástí našich životů takřka od nepaměti. Kromě toho, že nám slouží jako spolehlivý topný materiál, vznikají díky němu obaly na potraviny a vyrábí se z něj v našich životech zatím nepostradatelný papír, je také vynikajícím stavebním materiálem. Nejen u roubenek a dřevěných srubů jsou obvodové stěny tvořeny ze dřeva. Spousta dřevostaveb je od běžných zděných domů na první pohled k nerozeznání. Domy postavené ze dřeva se však od ostatních stavebních materiálů odlišují mnoha vlastnostmi, mezi kterými je například i ekonomická šetrnost.

Jedinečná struktura dřeva mu zajišťuje oproti jiným stavebním materiálům řadu výhod. Díky velkému množství vzduchu, které dřevo obsahuje, se vyznačuje skvělými tepelně izolačními vlastnostmi. To je mimo jiné také důvodem, proč jsou sruby schopny udržet teplo, aniž by potřebovaly zateplení. Výstavba dřevostaveb však není tak jednoduchá jako stavba zděných domů. Spousta firem tak nabízí stavbu takzvaně na klíč, kdy se postarají o vše od zemních prací až po omítku domu.

Poměrně nečekaná je také požární odolnost dřevostaveb. Mnohé pravděpodobně překvapí, že dřevěné stavby jako jsou například roubenky, nevzplanou najednou. Po ohoření povrchu dřeva se vytvoří zuhelnatělá vrstva, která dobře izoluje a nevpouští žár dovnitř. Stěny vyrobené z masivu tak často jen ohoří, nebo hoří velice pomalu a dlouho.

Základem každé dřevostavby je pochopitelně dřevo. Jedním ze spolehlivých dodavatelů dřevěných materiálů je společnost TEXNO PRAHA, s.r.o., která působí na trhu už 15 let.

Stavební dřevo, které se vyznačuje velmi vysokou kvalitou, vyrábí firma ve vlastním provozu v Rusku. Nespornou výhodou firmy je cenová dostupnost sibiřského tvrdého a měkkého dřeva. Společnost nabízí také bezplatné poradenství a možnost dopravy zakoupeného dřeva na vámi požadované místo. A k jakému účelu si v TEXNO PRAHA dřevo můžete zakoupit?

Kromě nabídky stavebního dřeva, které tvoří většinovou část sortimentu společnosti, dodává firma materiál také na dřevěné podlahy. Podlahová prkna jsou odolná proti opotřebení, odolná vůči nepříznivým podmínkám v různých klimatických zónách a mají výborné zvukoizolační vlastnosti.

Ani palivové dřevo není v sortimentu firmy opomenuto. Vybrat si můžeme z dřevěných pelet či briket, které nám pomohou vytvořit teplo domova, aniž bychom museli vzít do ruky sekeru.