Svatební oslava dělá svatební den

Svatební oslava dělá svatební den

Téměř každá žena se už od malička těší na svou svatbu. Máme vysněné místo, kde se chceme vzít, vytouženou hudbu, kterou chceme zahrát k prvnímu tanci a pochopitelně také dokonalé svatební šaty. Ke štěstí nám pak už stačí jen dokonalý ženich, rodina a blízcí přátele. A můžeme se vdávat. Nebo ne?

Jakmile se náš sen promění v realitu, zjistíme, že je třeba zařídit mnohem více věcí než jen krásný oltář, šaty a dobrou hudbu. Nedílnou součástí každé svatby a zároveň hlavní lákadlo většiny hostů, je totiž svatební oslava. Tedy zábava s pitím a dobrým jídlem, která odstartuje po oddání novomanželů. A právě ta nám často přidělává ty největší starosti. Dobrou svatbu totiž dělá nejen pěkná výzdoba a vkusně vybraná hudba, ale především také zábava a nálada hostů. Je důležité, pamatovat na to, že se na jedné oslavě sejdou dvě různé rodiny, několik různých generací a vůbec různé typy lidí, jejichž zábava bude ležet na našich bedrech. Na druhou stranu zde existuje poměrně velký předpoklad, že si hosté mezi sebou budou rozumět, nebo si alespoň nebudou vadit. Jsou to přeci jen rodiny a blízcí dvou lidí, kteří si rozumí natolik, že se spolu rozhodli strávit zbytek života.

Ještě, než se pustíme do zařizování samotné oslavy, měli bychom vybrat místo jejího konání. Tady bude záležet především na počtu hostů a s tím spojenou velikostí potřebných prostorů. Pokud plánujeme skromnou oslavu jen se svědky a rodinou, bude nám pravděpodobně stačit útulné místo a stůl v restauraci. Pokud však chceme oslavovat ve velkém, nemělo by chybět místo na taneční parket, prostor pro dýdžejský stolek či rauty. Velkou výhodou je také odlehlé místo někde v přírodě, abychom mohli část oslav před setměním přesunout také ven. Hosté tak budou mít více prostoru k pohybu a různým aktivitám a nebudou mít pocit, že musí jen sedět na předepsaném místě a nuceně konverzovat se svým sousedem.

Ideálním místem pro uspořádání takové oslavy je Zámeček Strání, který leží ve stejnojmenné obci. Kouzelné místo v srdci přírody nabízí nejen uspořádání svatební oslavy, ale také samotného obřadu, ke kterému je možné využít obřadní síň či venkovní prostory Zámečku. Personál restaurace nám na základě předchozí dohody zajistí svatební občerstvení od hlavních chodů až po svatební koláčky, zákusky či jiné dobroty. Kromě jídla a místa nabízí Zámeček také zařízení výzdoby a ubytování pro svatební hosty v penzionu na Zámečku.