Z ordinace rovnou do lékárny

Z ordinace rovnou do lékárny

Když se necítíte dobře, máte bolesti nebo vysokou horečku a přinesete si od lékaře recept na léky, přivítáte, když budete moci jít z ordinace rovnou do lékárny a léky si vyzvednout. Jakmile je budete mít u sebe, můžete je okamžitě začít užívat a uleví se vám. Přesně tuto filosofii zastává lékárna MOFA, kterou najdete na Višňové ulici ve městě Most, v budově Všeobecné zdravotní pojišťovny, pod sídlištěm Liščí vrch. Je totiž otevřená během celého pracovního týdne tak, aby pokryla ordinační hodiny lékařů v okolí i v mostecké nemocnici, včetně lékařské pohotovosti. Otevřená je každý všední den od půl osmé ráno až do 18. hodiny večer, v sobotu od 8. do 12. hodiny, a to bez polední přestávky. Léky si v ní mohou obstarat i zákazníci, pracující na směny.

Lékárna, která byla založena v roce 1999, poskytuje kvalitní a profesionální lékárenskou péči pacientům v přilehlé spádové oblasti Mostu. Je dostupná městskou hromadnou dopravou, a to směrem z centra i z nádraží. Před budovou je parkoviště i s vyhrazenými místy pro invalidy. Vchod je upraven pro bezbariérový přístup.

Lékárna poskytuje základní lékárenské služby jako je výdej humánních a veterinárních léků na recepty a zdravotních prostředků na poukazy. Pokud pacient od svého lékaře dostane recept na individuální léčivý přípravek, lékárna ho vyrobí. V lékárně MOFA je možné koupit i volně prodejné léky, čaje, doplňky výživy a kosmetiku. Je tam také možné zanést nepoužité a prošlé léky. S lékárnou se na dodávkách léků a zdravotnického materiálu mohou domluvit také lékaři, objednané zboží je rozváženo do jednotlivých ordinací. Pro větší odběratele jsou zprostředkovávány i takové zakázky, jako jsou náplně lékárniček a další služby.

V roce 2001 lékárna otevřela další provozovnu, a to výdejnu léků a zdravotních prostředků v Bečově u Mostu.