Se správnou podlahovou krytinou bude váš dům hezčí

Se správnou podlahovou krytinou bude váš dům hezčí

Podlahové krytiny asi nejsou to první, co si představíme, když se chystáme vybavovat dům nebo byt. Jsou však jeho nedílnou součástí. Vzhledem k tomu, že jsme s podlahou v kontaktu prakticky nepřetržitě, měl by hrát důležitou roli nejen její vzhled ale také materiál a struktura. Dbát bychom měli pochopitelně také na vzhled interiéru a typ pokoje, do kterého podlahovou krytinu vybíráme. Jinou budeme volit do obývacího pokoje a jinou například do koupelny.

Základem kvalitní podlahové krytiny je mimo jiné spolehlivá firma, která nám ji dodá. Firma EFECT CARPET s.r.o. působí na trhu již 25 let a za tu dobu už pomohla vylepšit bydlení nespočtu zákazníků. Kromě širokého sortimentu podlahových krytin a koberců nabízí firma v rámci svých služeb také jejich odbornou pokládku a poradenství. Firma se zabývá prodejem a pokládkou podlahových krytin nejen v bytech a domech, ale také již zrealizovala řadu zakázek v hotelích, divadlech, restauracích či společných prostorách bytových domů. A jak si vybrat tu správnou podlahovou krytinu?

Při vybírání podlahové krytiny bychom měli vzít v potaz hned několik kritérií, které nám pomohou náš výběr zúžit. Obecně bychom měli mít na paměti, že podlaha je dlouhodobá investice, na které se nevyplatí šetřit. Zatímco židli nebo psací stůl si můžeme měnit klidně každý rok, rozkopávat celý byt kvůli tomu, abychom změnili vzhled naší podlahy, se nám příliš často chtít asi nebude. Ať už tedy vybereme jakýkoliv typ podlahové krytiny, měli bychom počítat s tím, že ji minimálně pár let měnit nebudeme.

S tím souvisí také barva podlahy. V tomto případě asi platí, že čím decentnější a neutrálnější barvu podlahy zvolíme, tím lépe. Pokud budeme chtít v budoucnosti malovat, nebo se rozhodneme pro obměnu starého nábytku, nebudeme muset být tolik svázaní barvou podlahy. Kromě toho nám může pomoci barvu podlahy zvolit také velikost místnosti. Zatímco prostorné pokoje si mohou dovolit tmavší odstíny podlah, pro malé místnosti lépe fungují světlé barvy, které odráží světlo a místnost tak opticky zvětšují.

A nakonec samotný typ podlahy. Ten bychom měli volit především pocitově. Jiné pocity u nás mohou vyvolat přírodní materiály jako je dřevo nebo linoleum a jiné zase materiály s umělým charakterem jako je laminát či vinyl. Důraz bychom měli klást i na to, aby se typ podlahové krytiny shodoval se stylem, ve kterém jsme si obydlí zařídili. Pokud se například rozhodneme pro venkovský styl, dřevo by pro nás mělo být první volbou.