Letecká doprava nám mění život

Letecká doprava nám mění život

Stále nové a vylepšené způsoby dopravy nám umožňují cestovat delší a delší vzdálenosti v kratším čase. Nejen vylepšené dopravní prostředky, ale také jejich zpřístupnění široké veřejnosti nám dává možnost podívat se na místa, o kterých se nám dříve ani nesnilo. Cenová dostupnost nejen hromadných dopravních prostředků, ale také kupní cena osobních prostředků osobní dopravy, je dnes lepší než kdy dřív.

Docela jednoduše se teď dostaneme na druhý konec světa prakticky za den, nebo se za pár hodin ocitneme tisíce kilometrů daleko. Asi největším pomocníkem v cestování na takto dlouhé vzdálenosti je letecká doprava. Díky ní dnes můžeme strávit týdenní dovolenou na kanárských ostrovech nebo zaletět na víkend navštívit rodinu žijící v zahraničí. Nejen možnosti zábavy, ale také mezinárodní obchod a nové pracovní možnosti jsou nám díky letecké dopravě dnes mnohem blíž. Kolik z nás si dnes objednává zboží ze zahraničí, aniž by se hlouběji zamýšlelo nad tím, že nebýt letecké dopravy, pravděpodobně bychom na něj místo pár dní čekali i několik měsíců.

Firma Tachnomera Český Brod a.s. se zaměřuje na výrobu leteckých přístrojů, převodovek, hydraulických přístrojů, filtrů a dalších komponentů. Kromě samotné výroby se firma zabývá také výzkumem a snaží se vyvíjet nové a efektivnější komponenty nejen letecké ale také automobilové dopravy. Pro automobilový průmysl vyrábí společnost především převody a drobné díly.

Společnost je na trhu již přes sto let a za tu dobu stihla nasbírat bohaté zkušenosti v oblasti letecké výroby, které se do svých výrobků nyní snaží promítnout. Díky firemním úspěchům se společnost neustále rozšiřuje, a to nejen na zaměstnanecké ale také na výrobní úrovni. V současné době zaměstnává společnost přes sto zaměstnanců.

Do leteckého průmyslu firma výrazně přispívá výrobou leteckých přístrojů, které jsou součástí vzduchových, palivových a hydraulických soustav vybraných typů letounů. Kromě přístrojů se firma podílela také na vzniku prototypů letounů Aero Ae 270 Ibis a LET L-610. Samozřejmostí je také poskytnutí oprav a servisu výrobků, které firma nabízí.