Drtiče a třídiče ulehčí práci i náklady

Drtiče a třídiče ulehčí práci i náklady

Stroje na drcení a třídění materiálů nacházejí své uplatnění ve stále širším spektru oborů. Poradí si poradí se základním drcením ale i sofistikovaným tříděním, které je základním principem druhotného zpracování celé řady materiálů. Drtiče suti a následovně třídiče mohou zpracovávat stavební odpady vzniklé při demolici budovy, rekonstrukci vozovky nebo být nenahraditelnými pomocníky v lomech.

Nejen, že tyto stroje usnadňují lidem práci, ale především lze touto cestou získat hodnotný recyklát v podobě různých drtí, který se poté může stát plnohodnotnou náhradou stavebních materiálů a má mnoho využití. Tím proces třídění a drcení materiálů pomáhá životnímu prostředí, jelikož šetří zdroje, ale také přináší úsporu nákladů na nákup přírodního kameniva, jeho přepravu a skladování. Jednotlivé stroje na třídění a drcení materiálů se vyrábí v mnoha provedeních, mimo jiné v mobilní verzi, kterou je možné na přívěsovém podvalníku snadno přepravit kam je právě třeba.

Třídiče se dělí na bubnové, plošinové a hrubotřídiče. První zmíněné se nejčastěji vyrábí přímo na zakázku a mohou být jak na pásovém, tak i na kolovém podvozku. Samotné třídiče poté mohou být dvou nebo tří sítné. Hrubotřídiče umožňují třídění vstupního materiálu ať už je to lomový kámen nebo demoliční suť, na tři zrnitostní frakce pomocí vibrační sítové komory. Drtiče se dělí na čelisťové, které se používají pro rychlé a jemné předběžné drcení středně těžkých materiálů, odrazové drtiče většinou slouží pro drcení tvrdých materiálů nebo cementářské suroviny a kuželové drtí tvrdé nelepivé materiály jako je žula nebo křemen a v kamenolomech se využívají jako sekundární drtiče. S výběrem a nejlepším využitím a vlastnostmi jednotlivých strojů vám vždy nejlépe poradí společnosti, které se zaměřují na jejich výrobu a prodej.