Kde Češi nejraději slaví Silvestr?

Kde Češi nejraději slaví Silvestr?

Silvestr je za dveřmi a Češi sedět doma rozhodně nebudou. Většina z nás má silvestr spojený s něčím opravdu nevšedním. Kromě malé skupiny lidí, která na oslavy Nového roku rezignuje doma ve svých pokojích s knížkou v ruce, existují v zásadě dvě skupiny lidí – ti, kteří zůstávají v České republice a spolu s přáteli pořádají bujaré oslavy příchodu dalšího roku a ti, kteří na silvestra zásadně prchají z Česka pryč někam do teplých krajin.

Je to už jakýsi zvyk, že konec starého a začátek nového roku je důvodem pro to, udělat něco speciálního. Kromě dlouhých seznamů předsevzetí, které si většina z nás připravuje v průběhu celého roku, aby je pak dodržovala v průměru měsíc, jsme také tak nějak zvyklí vítat nový rok v „novém“ prostředí. Ať už vyjedeme za hranice za exotikou, nebo zůstáváme v České republice, majitelé ubytovacích zařízení mají na Silvestra vždy plné kapacity a plné ruce práce.

Obzvláště oblíbené, zejména u mladých lidí, jsou horské chaty. Pobyt v nich si skupinky přátel často zpříjemňují také lyžováním na nedalekých sjezdovkách a silvestrovský pobyt si tak často protáhnou i o několik dní. K samotné poslední „staroroční“ a první novoroční noci zase patří oblíbené ohňostroje případně noční procházky kouzelnou zasněženou krajinou a bobování.

Starší ročníky na Silvestra často vyhledávají spíše pohodu a relax. A tak, pokud si chtějí tuto noc ozvláštnit, vydávají se do wellness hotelů případně na speciální večeře. Některé hotely proto nabízí také „silvestrovské balíčky“, které mohou spojit všechno do jednoho. Kromě výjimečného prostředí a nevšedního zážitku nabízí podobné balíčky také pro hospodyňky nedocenitelnou věc, a tou je stoprocentní servis. Aniž bychom tak museli hnout prstem, budeme si moci užít skvělou večeři, a ještě se nechat hýčkat na nejrůznějších procedurách.

Obzvláště lidé, kteří milují teplo a exotiku a chtějí se vyhnout silvestrovskému bláznovství u nás, vyrážejí na jiné kontinenty. Obzvláště oblíbenými destinacemi pro strávení tohoto času je Kuba, Thajsko nebo třeba Vietnam.

Velkou nevýhodou všech těchto nevšedních zážitků jsou však vysoké ceny ubytování. Ty totiž v tyto dny vystřelí i dvojnásobně. I za obyčejný hotel nebo pokoj v horské chatě potom můžeme zaplatit stejně, jako za ubytování v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu.