Zasklení balkonu nám ušetří náklady na vytápění

Zasklení balkonu nám ušetří náklady na vytápění

Pokud máme rodinný dům se zahradou, můžeme venku trávit prakticky každou volnou chvíli, aniž bychom se museli nějak zvlášť ohlížet na to, co máme zrovna na sobě, nebo jestli jsme se ráno načesali. Co si děláme na naší zahradě schovaní za plotem, je jen a jen naše věc. Lidé, kteří bydlí v bytě, však takovou výhodu nemají. Nemůžou si jen tak vyjít ven na čerstvý vzduch a posedět si na lavičce před domem. Kromě toho, že by asi na sídlišti sedíc u vchodu do svého domu vypadali jako blázni, museli by se před tím nějak slušně obléct a upravit. Vyjít si takhle před dům v pyžamu, kolemjdoucí by si asi klepali prstem na čelo.

Obzvláště velký zájem je v tomto ohledu o byty, které mají balkon nebo dokonce terasu. Ta může simulovat maličký pozemek kolem domu, který patří jen a jen nám. Podobně jako lidé v rodinných domech mohou „beztrestně“ trávit čas na zahradě v jakémkoliv oděvu se jim zrovna zachce, mohou takto v malém měřítku fungovat i obyvatelé bytů.

Na druhou stranu vyjít si na čerství vzduch někde na dědině, kde projede jedno auto za den a všude kolem je panenská příroda je něco úplně jiného, než když si vyjdeme na balkon v bytě, pod nímž se prohání jedno auto za druhým a kolem se linou pachy nejrůznějšího původu. Lidé si proto čím dál častěji nechávají balkony zasklít.

Firma Alumistr nabízí zasklení balkónů a lodžií. Zasklívací systémy Alumistr vynikají velmi snadnou ovladatelností a minimálními požadavky na údržbu. Balkonové zasklení ochrání náš interiér proti hluku, prachu, exhalacím, dešti či extrémním teplotám, ale také nám pomůže výrazně ušetřit na nákladech za vytápění. Zatímco balkón bez zasklení bychom mohli využívat jenom v letních měsících, zasklením balkonu či lodžie si zvětšíme užitkovou plochu bytu a můžeme ho využívat celoročně. Obzvláště majitelé balkonů v nižších patrech ocení také uzamykatelné varianty prosklení, které firma nabízí jako účinnou ochranu proti vloupání.

Kromě příslušenství k balkónům nabízí firma také renovaci zábradlí, prosklené poličky či stěny do interiéru nebo konstrukci zimních zahrad a přístřešků.