Proč chodíme ke kartářkám?

Proč chodíme ke kartářkám?

Někteří na ně nedají dopustit a jiní je považují za šarlatány, kteří z lidí jen tahají peníze. I ve 21.století má však výklad karet své místo. Někteří se ke kartám uchýlí až v momentě, kdy se jim začne hroutit život a oni nevědí, co si s tím počít, jiní navštěvují kartářku pravidelně už několik let.

Lidé se občas mylně domnívají, že ke kartářkám chodí jen ženy v extravagantním oblečení, které tráví svůj den meditací nebo cvičením jógy, jedí bio potraviny a čas od času se rozhodnou si program obohatit o jednu „kartářskou terapii“. Pravda je ale jiná. Nahlédnutí pod pokličku budoucnosti dnes láká i na první pohled naprosto racionální typy lidí.

Kartářky, numerology či astrology navštěvují většinou, avšak ne výlučně, ženy. Jejich otázky se nejčastěji týkají vztahů a lásky. Lidé, kteří navštěvují kartářku pravidelně, většinou potřebují nějaké ujištění o tom, že rozhodnutí, která ve svém životě dělají, jsou správná. Ti, kteří navštěvují kartářku nárazově, nebo ji navštíví jen jednou za život, většinou stojí před nějakým zásadním rozhodnutím, které jim může život obrátit naruby. Jinými slovy, pokud je člověk se svým životem spokojený a je si sám sebou jistý, služby kartářek pravděpodobně vyhledávat nebude.

Výklad karet většinou funguje na principu otázek a odpovědí. Málokterá kartářka vyloží člověku karty na celý život dopředu – zaprvé by to zabralo asi hodně času a zadruhé by byl výklad příliš obecný a nic moc by nám nenapověděl. Dalším faktem je, že vším, co děláme, si náš osud formujeme. To, jak náš osud vypadá v tuto chvíli se tedy nemusí shodovat s tím, jak bude vypadat za rok. Každé rozhodnutí, které v životě uděláme, ovlivňuje naši budoucnost. A to je právě taky důvod, proč se tato rozhodnutí lidé bojí dělat sami.

Ke kartářce tak většinou přicházíme s jedním konkrétním problémem, který potom dále rozvíjíme a postupnými dotazy hledáme jeho příčiny a hlavně řešení. Velice častým případem může být například nerozhodnost, zda dát v práci výpověď a nebo v ní setrvat. Někdo je například celý život zvyklý pracovat jako zaměstnanec a najednou ho napadne začít podnikat. Nikdo mu ale nezaručí, že bude v podnikání úspěšný a neskončí nakonec na mizině. On si zase neumí představit strávit zbytek života jako zaměstnanec, tak jde ke kartářce a poradí se s ní, jestli je podle karet podnikání ta správná cesta.

Podobné otázky můžeme mít i ve vztazích. Máme našemu partnerovi dát další šanci i po tom, co nás zklamal, nebo se dočkáme jen další bolesti? Má náš život s ním budoucnost, nebo na nás někde čeká někdo lepší? Ať už se ke kartářce rozhodneme jít z jakéhokoliv důvodu, je nakonec jen na nás, jak a jestli si „rady karet“ vezmeme k srdci a budeme jim věřit nebo se pro nás návštěva kartářky stane jen další zajímavou zkušeností.