Jak dětem vybrat vhodné dárky

Jak dětem vybrat vhodné dárky

Vánoce se kvapem blíží a začíná pravá vánoční horečka. Děti už od půlky listopadu sepisují dopisy pro Ježíška a mnozí rodiče se můžou přetrhnout, aby jim splnili vše, co jim na očích vidí. Hraček jsou v obchodech plné police a někdy může být problém vybrat tu nejvhodnější. Nebo se naopak stane že dítě bude mít doma tolik hraček, že si s nimi ani nestihne hrát a neužije si je. Jaké dárky je tedy vhodné pro děti na Vánoce vybírat a v jakém množství?

Důležité je mít na paměti že vaše láska se rozhodně neměří množstvím dárků kterými dítě obdarujete. Vybírejte spíše kvalitní hračky a originální, takové, se kterými si dítě vyhraje dlouho a nerozpadnou se po měsíci. Dítě vždycky potěší, pokud dostane alespoň něco z toho, co si napsalo do dopisu Ježíškovi, pokud je to tedy pro vás splnitelné a pokud dítě věří v Ježíška toto ho jen podpoří. Někteří rodiče volí varianty, že svému malému koupí jeden „velký dárek“ který si opravdu přeje, další volí raději mnoho drobností.

I když je vhodné vybírat hračky, které dítě nějak vzdělávají, nezapomeňte brát v potaz zájmy vašeho dítěte a to, co ho opravdu potěší. Pokud rádo tvoří v hračkářstvích najdete celou řadu výtvarných sad. Ideální dárek je i desková hra, její výhoda spočívá v tom, že ji může hrát celá rodinka a přispívá ke vzájemnému sbližování a většina deskových her také rozvíjí nějakou dovednost. Osvědčenou klasikou, se kterou si už mnoho let rádi hrají kluci i holky je stavebnice lego, která se nikdy neomrzí a má nespočet možností. Kluky rozhodně potěší hračky BUDER, kam se řadí model staveních strojů, se kterými si vyhrají i tatínkové. Pro malé slečny jsou stále v kurzu panenky. Pokud máte už větší děti je vhodné zjistit, zda si ještě přeji hračky, aby nedostaly něco a čím si nebudou už chtít hrát.