Bez tesaře se při stavbě domu neobejdete

Bez tesaře se při stavbě domu neobejdete

Tesařské práce jsou základním prvkem stavy dřevěných nosných střešních konstrukcí. Právě kvalita provedené tesařské práce, tak aby byla dle všech pravidel a předpisů a materiály, které jsou použity, ovlivňují dlouhodobou stabilitu konstrukce a tím i celé střechy objektu. Proto je opravdu důležité si zvolit kvalitní tesařství, který potřebné práce provede, koneckonců nechcete, aby vám nekvalitně zhotovené trámy, které nesou celou střechu spadly na hlavu. Nejlepší je najít takového tesaře, který se v oboru pohybuje již nějakou dobu a má za sebou už řadu úspěšně zrealizovaných zakázek.

Na tesařské a pokrývačské práce a stavbu a montování pasivních domů se už od roku 1998 zaměřuje DMS-Tesařství pana Milana Scholze z Tanvaldu. Svým zákazníkům zaručuje odpovědný přístup, lidé si ho cení především díky kvalitně, a hlavně v čas odvedené práci, a mnohé jistě potěší, že nabízí individuální kalkulaci ceny. Mimo zhotovování nových krovů pro rodinné domy ale i občanské stavby se také zaměřuje na rekonstrukci stávajících krovů. Práci tohoto tesaře oceníte i v interiéru, kam zhotovuje palubkové obložení, které je nejčastěji ze dřeva jehličnatých stromů jako je smrk nebo borovice, pro náročné zákazníky, kteří si přejí něco luxusnějšího nabízí však i buk nebo buk a další tvrdé dřeviny. Veškeré dřevo je ošetřeno přípravky na jeho ochranu.

Ti, kteří nedají na kvalitní dřevěné prvky u domu dopustit, jistě ocení i nabídku výroby dřevěné pergoly, zahradního domku, nebo rovnou kompletní chaty. Dřevo má vynikající stavební vlastnosti, působí esteticky a je velmi variabilní, pevné a ekologicky a zdravotně nezávadné. Proto pokud plánujete nový dům, je vhodné se zamyslet, zda by to neměla být dřevostavba nebo pasivní dům.