Lékařkou na dvou místech

Lékařkou na dvou místech

V Uhlířských Ivanovicích ve Středočeském kraji žije kolem tří tisíc obyvatel. Je tady průmyslová zóna, základní i mateřská škola, dům s pečovatelskou službou, domov seniorů, římskokatolická farnost, základní umělecká škola, fotbalový klub i skauti. A proto není divu, že je tady nezastupitelná role praktických lékařů. Potřebují je nejen obyvatelé města v produktivním věku, ale především staří lidé.

V tomto regionu ošetřuje dospělé pacienty několik lékařů, mimo jiné také MUDr. Věra Baudyšová. V pondělí a ve středu dopoledne a ve čtvrtek odpoledne ji najdete jako lékaře Podveky, a to v její ordinaci v obci, jen devět kilometrů vzdálené od Uhlířských Janovic. Lékařem Uhlířské Janovice se stává v úterý a v pátek, kdy dopoledne ordinuje v Uhlířských Janovicích. MUDr. Věra Baudyšová se věnuje především pacientům s akutními stavy, velkou pozornost kromě běžné činnosti udílí prevenci. Je toho názoru, že dobře provedené preventivní prohlídky včas odhalí začínající zdravotní problémy. Těm je pak mnohem snadnější čelit v počátečním stadiu nemoci než řešit již pokročilá onemocnění. V rámci prevence lékařka provádí EKG vyšetření a laboratorní zkoušky z krve a moči. Ve své ordinaci má přístroj na CRP vyšetření, který jí umožní stanovit, zda je nutné předepsat antibiotika či nikoliv. Do její ordinace lidé chodí na pravidelná a povinná očkování, často se nechají očkovat také proti chřipce nebo klíšťové encefalitidě.

MUDr. Věra Baudyšová je svými pacienty velmi dobře hodnocena jako pečlivá, pohotová lékařka s citlivým přístupem ke každému. Proto je dobré vědět, že nové pacienty stále přijímá. Do její ordinace se mohou objednat klienti čtyř zdravotních pojišťoven, ministerstva vnitra, české průmyslové, vojenské a oborové zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví.