Česky a anglicky zároveň

Česky a anglicky zároveň

Školní vzdělávací program školky Magic Hill vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání a je upraven pro výuku v anglickém jazyce. Děti totiž celý den poslouchají jak češtinu, tak angličtinu. Celková koncepce předškolní přípravy sleduje rozvoj řeči, slovní zásoby, správné používaní jazyka, nápravu logopedických nezralostí, procvičování paměti a vyjadřovacích schopností. Děti jsou podporovány v pracovní a sociální zralosti, samostatnosti a mají přípravu na psaní a čtení. Angličtinu vyučují rodilí mluvčí, kteří jsou ve školce celý den jako řadoví učitelé. Děti se cizí jazyk nenásilně učí tak jako svůj rodný, je pro ně přirozené oslovovat učitele anglicky a komunikovat s nimi. Anglická školka ale v žádném případě cizí jazyk nepreferuje, protože čeští učitelé na děti mluví česky. Prostředí v Magic Hill je vnímáno spíše jako dvojjazyčné. Děti mají před sebou řečový vzor, učí se správně formulovat a vyslovovat, rozvíjet slovní zásobu rodného jazyka i angličtiny, učí se také české reálie, tradice, písničky a pohádky. Pro děti s odkladem školní docházky a pro ty, u kteří se narodili koncem léta nebo na podzim, se otvírá tak zvaná nultá třída, která na děti klade požadavky na rozhraní školky a 1. třídy základní školy.

Hodně času děti tráví venku, hrají si na zahradě a chodí do okolí školky, velmi oblíbená je nedaleká školní farma. Na každý měsíc učitelé připravují plán výukových lekcí na dané téma v angličtině a v češtině. Děti se učí poznávat proměny přírody v průběhu roku, pomáhají s péčí o drobná zvířata, seznamují se s pěstováním plodin. Mají možnost navštěvovat zájmové kroužky, a to keramický, kroužek malého turisty, hru na flétnu, chodí plavat. Každoročně se jezdí na školky v přírodě.

Základní škola Magic Hill připravuje žáky na budoucí život. Ve výuce se uplatňují moderní trendy, matematika se učí metodou profesora Hajného, písmo metodou Comenia Script a čtení genetickou metodou.