Kam vyrazit na podzim?

Kam vyrazit na podzim?

I když léto vyloženě vybízí k cestování a trávení času venku, není rozhodně jedinou dobou v roce, kdy se dá někam vyjet. Také podzim je pro cestovatele oblíbeným obdobím na cestování a výlety. Mezi českými turisty je podzim velice populárním a specifickým obdobím, které se hodí jak pro poznávací zájezdy do zahraničí, tak pro turistické výlety v tuzemsku, na které v létě při 40 stupních celsia neměl nikdo energii a v tuhých zimách si na ně zase nikdo netroufne.

V létě preferuje většina lidí dovolenou u moře, nebo alespoň v blízkosti vody, kde se mohou v parném letním počasí zchladit. Podzim oproti tomu nabízí počasí hodné poznávacím zájezdům. A kam Češi v tuto dobu jezdí?

Co do zahraničních destinací, dominuje podzimnímu výletování Paříž, která je vhodná jak pro zamilované páry, tak pro rodiny s dětmi. Zatímco první kategorie si zde užívá romantickou atmosféru města, rodiny s dětmi láká oblíbený Disneyland. Vzhledem ke své poloze je navíc Paříž dostupná jak letecky, tak autobusovou či automobilovou dopravou. Pokud se tedy například necítíme na to, celý výlet si sami naplánovat a sami si zajistit ubytování, můžeme využít některého z řady autobusových poznávacích zájezdů, které za nás všechny organizační věci zařídí a ještě nám dají k dispozici znalého delegáta.

Podobné okružní zájezdy jsou v tomto období oblíbené zejména pro destinace jako je Itálie, Německo, Švýcarsko nebo Rakousko.

Autobusové zájezdy po Evropě však nejsou jediným lákadlem, jak trávit volné podzimní dny. Oblíbené jsou také například relaxační pobyty ve slovenských termálních lázních a aquaparcích. Slovensko je hned po Chorvatsku mezi Čechy druhou nejoblíbenější zahraniční destinací. Láká především starší ročníky mimo jiné proto, že se nemusí potýkat s jazykovou bariérou, která dokáže v případě neznalosti mezinárodních či místních jazyků dovolenou značně zkomplikovat.

Neméně oblíbené jsou v tomto období také zájezdy do vinných sklípků na jihu Moravy. Tyto výlety můžeme spojit například s návštěvou rakouského příhraničního lázeňského města Laa an der Thaya, které se nachází těsně za jihomoravskou hranicí. Oblíbeným ubytováním při návštěvě vinných sklípků jsou penziony, které svou rodinnou atmosférou jen doplní veselou „ovíněnou“ atmosféru s přáteli.