Dejte sbohem meluzíně pod okny

Dejte sbohem meluzíně pod okny

V zimě se člověk snaží všemi možnými způsoby udržet si doma teplo a je opravdu nepříjemné, když uprostřed mrazů zjistí, že stará okna pořádně netěsní. Vymýšlet celou zimu náhradní řešení a skládat pod okna deky, aby se tomu největšímu protahování mrazu zabránilo, není nic příjemného a v konečném důsledku to pocítí i vaše peněženka. Pokud jste zjistili, že vám doma okny utíká teplo, je právě teď ideální čas si začít dělat průzkum trhu, obejít firmy ve vašem okolí, které se zaměřují na prodej a montáž oken a zjistit, jaký typ vám bude vyhovovat nejvíce.

Pokud bydlíte někde v okolí Plzně, pak se na průzkum trhu a na poptávku nových oken můžete zajet zeptat do Touškova, kde sídlí česká rodinná firma Jaroslav Hrdina. Ten se montážemi a stavebními pracemi souvisejícími s novými okny zabývá už od roku 1991 a od roku 1996 má i vlastní firmu. V prodejně nebo i na jejích stránkách si můžete zvolit, zda chcete okna dřevěná, plastová nebo hliníková a o každém typu se dočtete dostatek informací. Plastová okna se vyznačují výbornými tepelně i zvukově izolačními vlastnostmi, oproti dřevěným jsou méně náročná na údržbu a jejich cena bývá nižší. Vybrat si můžete okna, která mají speciální těsnící komoru, která brání pronikání vlhkosti, okna s ocelovou výztuží, která zaručuje jeho větší pevnost, a tedy ochranu před poškozením a větší bezpečnost. Také nabízí okna, která mají větší zasklenou plochu a umožní tak více pronikání světla a taková která splňují nejvyšší standarty na tepelnou i zvukovou izolaci.

Pokud chcete na pořízení nových oken využít programu zelená úsporám, pak je firma Jaroslava Jakeše tou správnou, na kterou se obrátit. Splňuje totiž potřebné normy a disponuje certifikátem, aby se mohla tohoto programu účastnit a odborníci vám poradí i ohledně samotného programu.