V Neználkovi děti poznávají svět už od jednoho roku

V Neználkovi děti poznávají svět už od jednoho roku

Mateřské školky věčně hlásí plnou kapacitu, ale vy jako rodiče si nemůžete dovolit se svými nejmenšími být celé dny doma a musíte se vrátit do práce? Nebo potřebujete alespoň jeden den na vyřízení si vlastní práce a ve školce vaše dítko na jeden den v týdnu nechtějí? Pokud nemáte hodné babičky a tety, vyvstává problém, komu vaše nejmenší na celý den svěřit do péče. Kde budete mít jistotu, že budou v bezpečí a bude o ně dobře postaráno.

Ovšem v Jablonci nad Nisou se rodiče malých dětí těmito otázkami a dilematy trápit nemusí. Už děti od jednoho roku tu najdou bezpečné zázemí v dětském centru Neználek. Dětská skupina v tomto centu poskytuje zázemí sedmnácti dětem, což zajistí, že každé se dočká dostatku pozornosti od tří hodných paní učitelek, nebo jak jim děti říkají od “tet”. Ty jsou plně kvalifikované a odborně způsobilé pro práci s dětmi. V tomto dětském centru je docházka čistě individuální a závisí na potřebách rodičů. Dítko může docházet na dopoledne, odpoledne nebo celý den a na kolik dnů v týdnu je třeba. Mimo to centrum Neználek zajišťuje i hlídání mimo běžné hodiny dětské skupiny a dvakrát týdně je do pozdního odpoledne dětem k dispozici hernička.

Vzhledem k tomu, že do dětské skupiny mohou docházet děti už od jednoho roku, dala by se též nazvat jeslemi, tyto děti mají čistě individuální program, který odpovídá jejich potřebám a tomu co umí. Ostatní děti každý den cvičí, mají tvořivé dílničky, učí se říkanky a rytmickou výchovu a učitelky se je snaží rozvíjet ve všech směrech a učit samostatnosti. Režim mají stejný jako v mateřské škole, svačinka, kolektivní činnosti, oběd a spánek. Samotné centrum je potom v nově zrekonstruovaných prostorách a má k dispozici i venkovní zahradu případně tělocvičnu.