Zkušenosti ze zahraničí ihned zúročili

Zkušenosti ze zahraničí ihned zúročili

Dva a půl roku strávili bratři Jiří a Zdeněk Šoupalové pracovně v Německu a hned po návratu se v roce 1993 rozhodli založit svou vlastní firmu. Budovali ji, jak se říká „na zelené louce“. V roce 1994 navázali kontakt s německou firmou MERZ Gmbh + CO, která se zabývala výrobou vačkových spínačů pro průmysl, a pustili se do výroby typových řad spínačů také. Poté, co česká firma montáž zvládla, padlo společné rozhodnutí vedení obou firem přesunout výrobu spínačů z Německa do České republiky. O tři roky později už firma bratrů Šoupalových vyráběla v pronajatých prostorách celý sortiment vačkových spínačů. V roce 1999 byla založena firma IMS trade, která začala vačkové spínače prodávat na území České republiky. Zájem o tento sortiment stoupal, a tak si firma mohla dovolit koupit bývalou sklárnu v Chodově a vyrábět ve vlastních prostorách. V současné době se kovoobráběcí oddělení rozšiřuje o CNC stroje, aby bylo možné obrábět kovový a nekovový materiál.

Celý sortiment výrobků si zákazníci mohou prohlédnout v elektronickém katalogu, přístupném na internetu. Vačkové spínače jsou nabízeny v pěti řadách podle proudového zatížení, podle způsobu uchycení na panel nebo na lištu, podle způsobu zapouzdření v plastovém nebo kovovém pouzdru a také podle funkce. Mohou sloužit jako hlavní spínač, spínač pro opravu a údržbu, spínač zapnout – vypnout, přepínač s nulovou polohou, skupinový spínač, spínač kódu, přepínač pólů a plnit i další funkce.

Na CNC strojích se dělají menší i velké série, zákazníkům slouží také frézovací centrum a pracoviště, která se zabývají broušením na plocho, broušením vrtáků, ručním ohýbáním trubek, vrtáním a řezáním závitů.

IMS trade se snaží vyhovět všem svým zákazníkům v nejvyšší možné míře. Má sklad montážních dílů a pokud je to možné, zákazníci si mohou objednat menší množství výrobků, od jednoho do pěti kusů, prakticky ze dne na den.