Přírodní povzbuzení do chmurných dnů

Přírodní povzbuzení do chmurných dnů

S tím jak se krátí dny, je brzy tma a člověk všude kolem sebe vidí jen šeď, padající listí a smutné holé stromy, není vůbec těžké upadnout do depresivních nálad, cítit se unavený a zničený, podlehnout stresu. Právě na podzim, je více než kdy jindy potřeba se o sebe starat, posilovat svou imunitu i svou psychiku a nenechat se pochmurným počasím strhnout. Pokud máte pocit, že potřebujete povzbudit, je lepší než po nějakých pilulkách nebo dokonce alkoholu sáhnout po přírodních kapkách a vitamínech, které dokáží povzbudit vaši mysl a zlepšit psychický stav.

Dle mnohých jsou nemoci způsobené negativním stavem mysli. Je jisté, že tělo a mysl se vzájemně ovlivňují, většinou když nás něco bolí, necítíme se právě nejveseleji, mnozí potom znají i to, že když jsou dlouhodobě ve stresu a pod tlakem, projeví se to například žaludečními potížemi nebo zablokovanými zády. Právě na to, že většina nemocí je způsobená disharmonií mezi psychikou a stavem těla, se zaměřuje Bachova květová terapie.

Tuto metodu vymyslel Angličan Edward Bach už v roce 1928 a rozšířila se do celého světa, kde si získala mnoho zastánců. Bach rozlišoval 38 negativních duševních stavů, které rozdělil do sedmi skupin, strach, nejistotu, nezájem o okolí, osamělost, zoufalství, přecitlivělost a přílišnou starostlivost. Bachovy květové esence poté cílí právě na tyto negativní stavy mysli a přírodní cestou pomáhají v její harmonizaci. Pro každý problém je vhodná jiná esence, stejně tak pro každého člověka, vždy záleží na tom, jak se sám cítí a jak vnímá své pocity. Esence jsou vhodné pro dospělé, děti i těhotné ženy. Nemají vedlejší účinky a nelze se jimi předávkovat. Jsou velice vhodné také pro domácí mazlíčky.