Garážová vrata musí vaší garáži sedět

Garážová vrata musí vaší garáži sedět

S přituhujícím počasím se člověku chce stále méně času trávit venku. Co je nejvíc nepříjemné jsou neustálé přechody mezi teplem a zimou, a vylézt z vyhřátého auta, otevřít garáž, jít zpátky, zajet dovnitř, jít ven zavřít se chce jen málokomu. Naštěstí tuto nepříjemnost si můžete velmi snadno ušetřit. Vybrat ta správná garážová vrata není žádná věda, se spolehlivým prodejcem budete mít i jejich montáž bez starostí. A z jakých typů vrat tedy můžete vybírat?

Pokud se chcete vyhnout stavebním úpravám a mít nová vrata už za několik hodin, pak jsou ideální volbou sekční garážová vrata. Jsou tvořena několika nad sebou umístěnými panely spojenými panty, které při otevírání zajíždějí pod strop garáže. Díky tomu se přizpůsobí pro každý prostor, zabírají minimum místa a jsou jedním z nejrozšířenějších typů. Otevírat je můžete buď ručně pomocí páky, ale samozřejmě nabízejí i oblíbenější možnost pohonu. Do tohoto typu vrat je také možné zasadit dveře, které vám usnadní přístup do garáže.

V případě, že hledáte vrata, která zároveň plnohodnotně splňují i funkci dveří, pak jsou vhodným řešením pro vás posuvná garážová vrata. Můžete je otevřít jen natolik, abyste jimi prošli, nesnižují průjezdní výšku otvoru, velmi snadno se ovládají a mají malé nároky na stavební připravenost. Pro malou garáž a maximální úsporu místa se skvěle hodí vrata rolovací, která se rolují do boxu nad stavebním otvorem. To vám umožní využívat i prostor u stropu a třeba tam zavěsit lyže nebo skladovat jiné věci. Pro ty, kdo si potrpí spíše na klasiku, jsou tu potom dvoukřídlá garážová vrata. I když se jedná o klasiku, prošly mnoha modernizacemi a vyrábí se na míru, takže se vaší garáži dokáží maximálně přizpůsobit. Design vrat už potom záleží jen na vás a na tom, aby se vám hodil k domu.