Lékař s talentem výtvarníka

Lékař s talentem výtvarníka

V Přelouči mají pacienti možnost navštěvovat ordinaci praktického lékaře pro dospělé MUDr. Aleše Bučka. Ordinuje denně, a to ve své hlavní ordinaci v Přelouči na Hradecké ulici, dále má v pondělí otevřenou ordinaci pro pacienty v Semtíně a ve Zdechovicích. Každý den kromě středy poskytuje lékařskou péči seniorům v Domově u fontány.

MUDr. Aleš Buček má dlouholetou praxi, studoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, absolvoval ji v roce 1987. O tři roky později získal atestaci ze všeobecného lékařství, soukromou praxi zahájil v roce 1994. MUDr. Aleš Buček má uzavřené smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami.

Mezi svými pacienty je MUDr. Buček velmi oblíben, protože se o ně stará pečlivě a snaží se nic nezanedbat. Ve své ordinaci nabízí služby léčebně preventivní péče a zdravotní prohlídky. Aplikuje i nepovinná očkování proti chřipce, žloutenkám, meningokoku, klíšťové encefalitidě a dalším infekcím. Praktikuje také alternativní východiska léčby jako homeopatii a akupunkturu.

Pravidelné zdravotní prohlídky mohou včas odhalit změny v pacientově těle a napomáhají tak k zachování plného zdraví. Když jsou příznaky nemoci odhaleny včas, je možné okamžitě zahájit účinnou léčku a postup nemoci zastavit nebo alespoň zpomalit. MUDr. Buček nahlíží na problém, se kterým pacient přichází, v širším kontextu jeho života. Uplatňuje, pokud si to pacient přeje, také alternativní léčebné metody. Akupunktura vychází z tradiční čínské medicíny a využívá akupunkturních bodů na energetických drahách těla. Homeopatie je metoda založená na zkoumání symptomů nemoci jako celku. A právě tento přístup lékaře činí jeho činnost jedinečnou.

Kdo zná MUDr. Aleše Bučka blíže ví, že je nejen výborný lékař, ale také umělec. Věnuje se kresbě, malbě i sochařství a jeho díla je možné uvidět v Ateliéru Josef výtvarníka Josefa Dvořáčka v Přelouči, a také na pravidelně pořádaných Zahradních galeriích.