Výtahy nejen pro lidi

Výtahy nejen pro lidi

Výtahy neslouží z daleka jen k přepravě osob. Nepostradatelnými pomocníky jsou tyto stroje totiž také na stavbách a při rekonstrukcích. Tahat stále dokola těžký materiál do vysokých pater budovy nás může připravit nejen o spoustu času ale především energie. Oproti klasickým výtahům však tyto nejezdí uvnitř domu ale zvenku podél jeho fasády.

I když jsou výtahy na stavbě nenahraditelným pomocníkem, málokdo si je koupí. Většinou je totiž potřebujeme jen dočasně – než se stavba dokončí, nebo se v ní posuneme o krok dál. Stavební výtahy si tak můžeme také vypůjčit ve specializovaných půjčovnách. Jednou z nich je firma HOZ Holub.

U české společnosti HOZ Holub si zařízení můžeme nejen půjčit, ale také se nám postarají o jeho kompletní montáž, revizní zkoušky a v případě poruchy zajistí také servis a opravy. Firma působí na trhu od roku 1992 a za 27 let svého působení nasbírala bohaté zkušenosti, díky kterým může své stroje neustále zdokonalovat.

Před tím, než si výtah půjčíme, bychom si měli ujasnit, jaký typ bude pro naše potřeby ideální a podle toho vybírat. Stavební výtahy se nejčastěji vyskytují ve dvou základních provedeních. Nákladní výtahy zajišťují čistě přepravu materiálu, zatímco takzvané osobonákladní výtahy mohou kromě materiálu přepravovat také osoby. Výtahy se liší také v systému pojezdu, tedy v tom, jak a na čem je pohybována plošina. Může s ní být manipolováno pomocí lana nebo pomocí systému ozubený pastorek – ozubený hřeben. Nejčastějším typem výtahů, se kterými se na stavbách můžeme setkat jsou potom osobonákladní výtahy s pojezdem pomocí ozubeného systému.

Kromě stavebních výtahů s nosností až do 2000 kilogramů, nabízí firma HOZ Holub k pronájmu také závěsné lávky a pracovní plošiny, které jsou vhodné pro práci na fasádách budov a oproti výtahům vynikají snadnou a rychlou montáží. Stroje, které firma pronajímá prochází přísnými technickými zkouškami, které zaručují jejich maximální bezpečnost, spolehlivost a funkčnost. Kromě samotného vypůjčení stroje nám firma zajistí také kompletní montáž na místě stavby a případný servis.