Nepracujte s tupými nástroji

Nepracujte s tupými nástroji

Bez dobře nabroušeného nářadí se neobejde žádný řemeslník, kuchař, kadeřnice, zahradník a nakonec ani správná hospodyně. Toho si je vědom Martin Urlich, který brousí nože, nůžky, pilové řetězy, kotouče, a také brusle, mlýnky na maso, domácí kráječe a zahradní nářadí. Jeho provozovna je v Sekaninově ulici v Praze – Nuslích, zboží ale zasílá poštou po celé České republice. Nože také opravuje. Někdy se stane, že se vám při práci vylomí keramický nůž. Rozhodně ho nevyhazujte, Martin Urlich ho opraví, ostří znovu vybrousí a vy nůž budete moci ještě dlouhé roky používat. Keramické nože si v Praze můžete i koupit, v nabídce jsou luxusní kousky od firmy Kyocera. Masívní čepel připomíná vzor damascenské oceli, dřevěná střenka je vyrobena z tropického dřeva. V provozovně se věnují i broušení nožů loveckých a z damascenské oceli.

V Nuslích se dají velmi příjemně nakoupit kuchyňské potřeby, protože vám vždy poradí odborníci. Prodávají se tady kvalitní české výrobky od firem KDS Sedlčany, Tescoma Zlín a Mikov Mikulášovice. Nůž vám po zakoupení nabrousí a garantují stoprocentní funkčnost výrobku. Každý nůž se hodí na něco jiného. Vykošťovací má krátkou čepel, při práci se používá zejména ostrá špička. Nehodí se ale na krájení zeleniny, protože má specifický tvar čepele. Nůž píchací a vyřezávací se naopak dá použít i na chatě na krájení chleba, zeleniny a masa. Tvar čepele je univerzální. Na porcování masa se používá nůž špalkový s čepelí dlouhou 27 centimetrů. Čepel nože by měla být delší než porcovaná část masa.

Brousí se i nůžky, kadeřnické, efilační, manikúrní, lékařské, krejčovské, entlovací, zahradnické, nůžky na živý plot, na stříhání plechu, na trávu a jiné. Znovu se bude zahradníkům i chatařům dobře pracovat s nově nabroušenými elektrickými nůžkami. Součástí broušení je demontáž a vyčištění motoru.