Stavět na klíč je rychlé a pohodlné

Stavět na klíč je rychlé a pohodlné

Máte vyhlédnutou nebo dokonce koupenou stavební parcelu a toužíte po domě, ve kterém by se vám dobře bydlelo? Pokud jste zároveň pracovně natolik vytížení, že nemáte čas shánět jednotlivé řemeslníky, kteří by váš sen zrealizovali, zkuste si nechat postavit dům na klíč. Firmu, která vám vše zajistí od A až do Z najdete třeba v obci Netřebice, okres Nymburk. S majitelem stavební firmy Martinem Burešem se určitě domluvíte.

Stavba domu na klíč je sice dražší než stavba svépomocí nebo prostřednictvím dílčích dodavatelů, kdy si sami organizujete návaznost prací a výběr firem, ale má řadu výhod. Budete bydlet mnohem dříve, nebudete muset na stavbě trávit spoustu drahocenného času a je to pro vás dobré řešení zejména v případě, pokud s výstavbou nemáte žádné předchozí zkušenosti. Stavba na klíč nemusí znamenat, že stavební firma provede úplně všechny práce. Záleží na tom, jaké práce si s dodavatelem domluvíte. Část prací si můžete zajistit sami. Pokud ale nechcete trávit čas běháním po úřadech a sháněním stavebního povolení a další administrativou, můžete stavbu na klíč pojmout velkoryse a všechny starosti s úřady, stavební práce, a také nezbytné práce po ukončení hrubé staby zadat firmě. Vy se do nového domu už jenom nastěhujete.

Zákonnou podmínkou stavby rodinného domku je stavební dozor, který bude hájit vaše zájmy a starat se, aby vše probíhalo podle plánu, ve výborné kvalitě a ceně. Jestliže si vyberete typový projekt, získáte ve velmi krátké době projektovou dokumentaci, vše bude probíhat rychleji. Vy odsouhlasíte položkový rozpočet, doladíte detaily stavebních materiálů a může se začít stavět. Nezapomeňte na terénní úpravy, připojení k inženýrským sítím a pozemním komunikacím.

Hrubá stavba bude stát už třeba po půl roce, za dalších deset měsíců nebo rok můžete bydlet. Pokud spěcháte, nejrychlejším řešením je montovaný dům, rámová konstrukce dřevostavby, srub nebo roubenka.