Poloviční doktor

Poloviční doktor

Zdravotní problémy bohužel čas od času potkají každého z nás. Kdybychom ale měli s každou maličkostí běhat k doktorovi, pravděpodobně by se dveře jeho ordinace netrhly. Na návštěvu lékaře by nám potom nestačila hodina, ale museli bychom si na ni vyhradit celý den a ještě doufat, že se vůbec dostaneme před koncem ordinační doby na řadu.

Je proto důležité naučit se rozlišovat, s čím k doktorovi už jít a s čím se naopak dokážeme poprat sami. Nicméně existuje ještě jakýsi mezistupeň mezi domácí samoléčbou ve formě popíjení čajů a lékařským vyšetřením. Tím je lékárna. Tam totiž najdeme řadu léků, které si nežádají lékařský předpis, ale mohou nám od problémů značně ulevit.

Žádná lékarna by však nemohla fungovat jako samoobslužný obchod. I přes to, že si v ní tedy můžeme léky koupit i bez papírku s lékařským razítkem, měli bychom si nechat poradit od lékárníků.

Odborníci v bílých pláštích, kteří sice nemají před jménem MUDr., ale lékaře nám často nahrazují. Kdo z nás si nikdy nezašel do lékárny pro radu, jaký lék mu nejlépe uleví od bolesti hlavy, zmírní horečku nebo třeba pomůže vyléčit nachlazení? V množství léků, které lékárny nabízí, by se totiž jeden snadno ztratil.

Bohužel ale není lékárna jako lékárna, a proto bychom její výběr neměli podceňovat. I když základní léky nabízí prakticky každá lékárna, významnou roli hraje také osobní přístup jejích zaměstnanců. Ti nám mohou svým doporučením pomoci nejen ušetřit peníze, ale především také vybrat ten správný lék, přímo na míru našim potřebám.

Lékárna Karla Staňková v Mutěnicích právě jednou takovou je. Lékárna si zakládá na osobním přístupu ke každému zákazníkovi a vyškolení specialisté se snaží najít lék přímo na míru pro každého z nich. Kromě lékárna má také svou vlastní výdejnu léčiv v Čejkovicích.

Do lékárny si navíc dávno nemusíme chodit jen pro léky. Kromě volně prodejných léků a léků na předpis nabízí lékárna také podporu správného stravování v podobě nejdrlznějších doplňků stravy. Péči o tělo a zevnějšek můžeme doplnit také používáním kvalitní kosmetiky, s jejíž výběrem nám lékarníci také rádi poradí.

I když každé naražené koleno nebo kotník by měl pro jistotu zkontrolovat kvalifikovaný lékař, může nám lékárna poskytnout alespoň první pomoc. Mezi sortiment lékárny Mutěnice proto patří také obvazový a zdravotní materiál, který se nám doma může vždycky hodit.