Opravují lisy a vyrábějí náhradní díly

Opravují lisy a vyrábějí náhradní díly

Na opravy strojů a zařízení se zaměřila firma IMONT Žďár nad Sázavou, a také na výrobu a montáž konstrukcí, dopravníků, stěhování strojů a potrubářské práce. Vznikla v roce 1997, postupně se začala rozšiřovat a diky kvalitě svých výrobků, spolehlivosti a rychlosti se jí podařilo získat zakázky i v rámci Evropské unie.

Montáže a demontáže tvářecích strojů firma provádí přímo u zákazníka. Jsou to především lisy na tváření plechu, a také záputkové kování. Montují a demontují se technologie v dřevozpracujícím průmyslu, zařízení v papírenském průmyslu a linky na zpracování kovošrotu. V minulosti firma Imont například demontovala lis Kontirol z Dánska a montovala ho v Polsku.

Náhradní díly pro stroje a zařízení se kupují přímo u výrobců nebo se ve firmě vyrábějí. Imont má vlastního kontruktéra, který je schopen na základě nákresů náhradní díl vyrobit tak, aby stroj po jeho montáži fungoval další roky. Imont má galerii náhradních dílů, v níž si zákazníci mohou vybrat to, co ptřebují.

Imont provádí opravy lisů všech značek a různého původu, servis provádí do 48 hodin. Opravují se mechanické lisy, výstředníkové i klikové, je možné si objednat běžnou opravu i generální. Vše je zajištěno včetně elektroinstalace. Opravy lisů do 50 tun probíhají v provozovně ve Žďáru nad Sázavou, zařízení vyšší hmotnosti přímo u zákazníka nebo podle vzájemné dohody. Služby jsou poskytovány na celém území České republiky i v zahraničí.

Služby Imontu je možné si objednat i tehdy, když je třeba stroje přestěhovat. Stěhují se i velmi rozměrná zařízení. Za pomoci hydraulických zvedáků se zařízení demontuje, naloží na přepravní vozíky a autojeřáby a lifty se přemisťuje. Stroje se stěhují nejen po území České republiky, ale i v zahraničí.