Pod Svatým Kopečkem

Pod Svatým Kopečkem

Konec léta začátek podzimu jsou ideální dobou na návštěvu jižní Moravy, zejména vinařských oblastí. Dozrávají hrozny, jejich sklizeň je spojená s ochutnávkami burčáku i vína, které zrálo v minulých letech. Jednou z možností, kde se ubytovat v Mikulově, je penzion Markéta. Nachází se v klidné lokalitě Na Hradbách na jihu Mikulova v obytné zóně. Nově postavený dům nabízí možnost celoroční rekreace. Je jako stvořený pro milovníky historie, pěší turistiky, přírody, cyklistiky a výborného vína. Kdo se u ubytuje v penzionu Markéta, má možnost navštívit nedaleký vinařský dvůr nebo vinný sklep pod Kozím Hrádkem. Ubytování je ve dvou dvoulůžkových pokojích a jednom třílůžkovém. Ve všech pokojích je možnost přidat přistýlku. Každý pokoj je vybaven vlastním sociálním zařízením se sprchovým koutem, WC a televizí se satelitním příjmem. Všechny pokoje mají pokrytí signálem Wi-Fi.

Asi nejlepší je vyrazit na Mikulovsko se známými nebo příbuznými a obsadit celý penzion. Celá skupinka ubytovaných potom může sdílet společnou kuchyni, vybavenou ledničkou, varnou deskou, rychlovarnou konvicí a grilem. Jídlo si strávníci mohou vychutnat v jídelně nebo na terase s výhledem na zámek Mikulov a Svatý Kopeček. Provozovatelé penzionu snídani svým hostům nechystají, ale zajistí dodávku potravin pro její přípravu.

Penzion zajišťuje veškeré pohodlí, bezpečné parkování, úschovu kol i motocyklů. Z penzionu je to do centra města 300 metrů, na bowling 100 metrů a do obchodu 500 metrů. V létě se dá dojít na 450 metrů vzdálené koupaliště. Bezkonkurenčně nejblíže je vinařský dvůr, a to pouhých 50 metrů.

Kdo se ubytuje v Mikulově, neměl by si nechat ujít prohlídku nedalekého Lednicko-valtického areálu, koupání nebo rybolov v Novomlýnských nádržích, výšlap s nádhernou vyhlídkou na Pálavské vrchy, případně výlet do termálních lázní v rakouském městečku Laa an der Thaya.