Být stále na síti

Být stále na síti

Můj kamarád pracuje z domu, bez svého počítače se vůbec neobejde. Když nemá na čem psát a prostřednictvím čeho vyhledávat informace, je jako bez rukou. Proto bylo docela jasné, že když mu jeho už trochu postarší počítač vypověděl službu, byl úplně nešťastný a nevěděl, na koho se obrátit. Jeden jeho známý, stejně tak jako on závislý na výpočetní technice mu poradil, že v Praze funguje služba, který má jako hlavní moto své činnosti PC ambulance. A také tak funguje. Otevřeno má denně od oběda do 17. hodiny a svým zákazníkům nabízí veškerou péči, zaměřenou na opravy počítačůservis počítačů. Za více než patnáct let svého podnikání Otakar Janovský opravil tisíce počítačů, které po spuštění jen blikly, případně ani to ne. Počítače firma opravuje ve své provozovně i doma u zákazníků, ke kterým zajíždí jako první pomoc. Nové počítače jsou pracovníci firmy připraveni těm méně technicky zdatným uživatelům nainstalovat podle jejich požadavků a potřeb, stejně tak pomohou i s instalací WiFi sítí. WiFi sítě jsou schopni nainstalovat i ve druhém domově zákazníka, třeba na jeho chalupě, kam také jezdí pracovat. Zákazníci PC ambulance jsou tak díky jejím službám všude on-line a dokáží reagovat na všechny podněty.

Někteří lidé mají s ohledem na svou práci nebo neobvyklého koníčka specifické požadavky na výkon počítače. Jim Otakar Janovský nabízí sestavení počítače na zakázku.

S tím, jak moc se počítače používají, souvisí i jejich údržba. Někdo se o počítač stará dobře, udržuje si ho v dobrém stavu, ale jsou tací bohémové, kteří dokáží do klávesnice odklepávat popel z cigarety nebo ji polít černou kávou. Tady opět nastupuje ambulance a snaží se vrátit k životu přístroj, na pohled prakticky odepsaný. Pokud to jde, firma počítače modernizuje, aby zákazníkovi sloužily co nejdéle a vydržely nápor nových programů, náročných na paměť a výkon.