Do pivnice na českou klasiku

Do pivnice na českou klasiku

Karlovy Vary ročně navštíví sta tisíce turistů a lázeňských hostů. Přijíždějí ze všech koutů České republiky i ze zahraničí. Po prohlídce města, po lázeňských procedurách a dlouhých procházkách po okolních lesích hledají místo, kde by si odpočinuli, snědli něco dobrého a ochutnali české pivo, případně i tradiční destiláty. Všechna přání jim může splnit Velkopopovická pivnice Orion. Restaurace je vyhlášená zejména svou kuchyní. Místní i turisté si mohou denně vybírat z připravovaného poledního menu. V nabídce je vždy polévka a dvě jídla. Kuchař myslí na všechny strávníky, připravuje masitá jídla, ryby, saláty, sladká jídla jako třeba palačinky s tvarohem, ale i taková jídla, která se tradičně vaří v českých domácnostech, například čočku na kyselo s párkem a cibulkou nebo drůbeží rizoto. V nabídce nechybí ani smažený sýr nebo tradiční svíčková s knedlíkem. V běžném jídelním lístku je česká klasika, pečené vepřové koleno, guláš, kachna i bramboráky, hlavní jídla z hovězího, vepřového i kuřecího masa, pstruh i losos. Velmi bohatý výběr příloh musí uspokojit i ty nejnáročnější strávníky. A kdo by nechtěl velké jídlo, ale jen něco k zakousnutí k pivu, může si objednat domácí tlačenku s octem a cibulí nebo třeba i nakládaný hermelín. Přestože jde o pivnici a ne cukrárnu, milovníci sladkostí najdou na jídelním lístku zmrzlinu se šlehačkou a horké maliny s vanilkovou zmrzlinou. Na čepu je pochopitelně Kozel, řidiči si dají buď džus, minerálku, některý ze sladkých nápojů nebo nealko pivo. Zklamaní nemusí být ani milovníci vín, na vinném lístku jsou bílá i červená značková vína, případně sekt. A kdo by chtěl podpořit trávení, má možnost si dát místní becherovku, slivovici, hruškovici nebo i některý ze zahraničních alkoholických nápojů. Denně je otevřeno od 11 do 22 hodin, o víkendu od 12 do 22 hodin.