Rodinná atmosféra a přátelská pohoda

Rodinná atmosféra a přátelská pohoda

Přijít večer posedět, popovídat si se sousedy a s kamarády, co je nového…tak od toho tady vždycky byly, jsou a budou restaurace. Zvláště ty s rodinnou atmosférou a domáckou pohodou. Takové, kde vám na přání uvaří třeba i to, co zrovna není na jídelním lístku, takové, kde je vždycky smažený sýr a hranolky a kde se čepují dobrá piva. Zajít tam můžete na denní menu, ale i na nějakou specialitu k pivu nebo vínu.

Přesně taková je restaurace U Matoušků na Růžku v Hořicích v Podkrkonoší. Scházejí se tady lidé z okolí a zastavují se i kolem jdoucí nebo kolem jedoucí. Čepují se Svijany, Krušovice a Mušketýr, desítka, jedenáctka i dvanáctka, denně si strávníci mohou vybrat z menu o čtyřech až pěti jídlech. Pokud si zákazníci objednají celé menu, dostanou polévku za pouhých 15 korun. Od 17. hodiny jsou na jídelníčku i takové pochoutky jako je tatarský biftek, roštěná na roštu, anglická vepřová panenka nebo steak.

Není proto divu, že se tady lidé pravidelně scházejí, a to i na různé zajímavé akce, jakou jsou hudební večery, country posezení a zelené čtvrtky před Velikonocemi. Velmi populární je recesistická akce Půl-Silvestr, kdy se mohutně slaví polovina kalendářního roku. U takové akce nesmí chybět country skupina Stará Vesta z Vamberka.

K Matouškům chodí pravidelně spolužáci na třídní srazy i po mnoha letech, slaví se tady narozeniny, svátky a jiná životní jubilea , probíhají zde výroční zasedání různých institucí a spolků. Majitelé restaurace se všem snaží vyjít maximálně vstříc, vytvořit příjemnou atmosféru a návštěvníci restaurace jim za jejich snahu oplácejí stálou přízní. Chodí sem zejména proto, že se tady cítí dobře. V létě venku pod slunečníky na zahrádce, v zimě v jednoduché, ale útulné restauraci.