Auto změní barvu rychle jako chameleon

Auto změní barvu rychle jako chameleon

Nové auto je krásně lesklé, karosérie bez poskvrny, ale tento stav většinou dlouho nevydrží. Stačí vyjet na silnici nižší třídy a už se na laku objeví oděrky od kamínků a štěrku. Ještě větší šrámy může auto utržit na parkovišti nebo v podzemních garážích od neopatrných řidičů sousedních aut. Proto jsou stále více žádané autofólie na ochranu laku. Dají se využít jako pro osobní, tak pro terénní vozidla. Fólie je vysoce transparentní, lesklá, ochrání lak, kapotu, nárazníky, prahy, blatníky i zpětná zrcátka. Má extrémní pevnost, je odolná i vůči protržení. Je UV stabilní, ale dovoluje UV paprskům proniknout na lak vozu. Když se majitel auta rozhodne fólii odstranit, barva laku bude stejná pod fólií jako na nechráněných místech.

Polepení auta fólií vyřeší problém například taxikářům. Magistrát určil pro provozování taxislužby přesné odstíny žluté barvy. Standardním řešením je přelakovat celé auto, nabízí se i levnější a rychlejší varianta polepit karosérii fólií. Instalace trvá jeden až dva dny, původní lak je dobře ochráněn před poškozením a fólie se dá snadno odstranit tehdy, když se majitel rozhodne vozidlo prodat.

Polepení fólií často užívají firmy, které chtějí změnit barvu svého vozidla v souladu s firemní identitou nebo povrch auta využít k celoplošné reklamě.

Karoserie vozidel mají složité tvary, samotná aplikace fólie je náročná na přesnost, čistotu a odbornost, jen instalace provedená vyškoleným odborníkem je zárukou perfektního vzhledu a maximální životnosti. Fólie se dodává v šíři 1,5 metru, což umožňuje potažení téměř všech dílů karoserie jedním kusem. Na fólie i montáž je záruka tři roky, pokud se v této době odstraňuje, je zaručena snadná demontáž včetně lepidla. Vysoce kvalitní fólie z hybridního PVC se nesmršťují, zachovávají si stálobarevnost a sytost barev, a to i při velké průtažnosti a potahování profilovaných dílů. Dobře nainstalovaná fólie je k nerozeznání od kvalitního laku.