Dům na klíč se vyplatí

Dům na klíč se vyplatí

Téměř na každého, kdo se chystá stavět dům čeká zásadní otázka jaký způsob stavby si zvolit, zda celý dům stavět svépomocí a nechat si pomoci jen s profesionálními úkony na které člověk sám nestačí, nebo si najmout několik specialistů na rozdílné činnosti a nechat si postavit jen hrubou stavbu a o zbytek se postarat na vlastní pěst nebo si celý dům nechat postavit specializovanou firmou, a nakonec si jen převzít klíče a zrovna se stěhovat. Pokud si dům stavíte celý sami, jen s občasnou výpomocí od známých, musíte počítat s tím, že sice ušetříte peníze, ale rozhodně ne čas.

Stavba svépomocí je náročná na čas i na nervy, neustále sledovat kde jsou nejlevnější cihly a veškerý volný čas trávit na stavbě si žádá opravdu pevné nervy. Málokdo si uvědomí, že pro stavbu je třeba v první řadě oběhat všechny úřady a vyřídit potřebná povolení, dále sehnat materiály, postarat se o zemní práce, aby bylo na čem stavět, protože pevné základy jsou kostrou každého domu, a nakonec odborně postavit stavbu jako takovou včetně elektroinstalací, topení a vody.

Najmout si společnost, která se postará o hrubou stavbu a zbytek si řešit sám se může jevit jako ideální případ, ale i ten v sobě nese mnoho nepříjemností. Jednotlivé firmy na sebe nemusí navazovat, budete čekat na jednoho řemeslníka a tím se vám prodlouží celá stavba. Jako nejlepším řešením se proto jeví domy na klíč, kde vše potřebné od projektové dokumentace přes sehnání materiálu, stavbu samotnou až po předání klíčů od hotového domu, do kterého je téměř možné se stěhovat za vás obstará firma. Firem, které se na domy nebo i rekonstrukce na klíč zaměřují je opravdu mnoho a spokojení zákazníci jen potvrdí, že si ušetřili čas i nervy, když se rozhodli, že si nechají dům postaví opravdovými odborníky, kteří ver svém oboru mají mnoho let zkušeností a své práci rozumí.