Do Krkonoš s kolem i lyžemi

Do Krkonoš s kolem i lyžemi

Firma KAD, spol. s r. o. Krkonošská automobilová doprava Vrchlabí vznikla v roce 1993. O pět let později zprivatizovala provozovnu Vrchlabí státního podniku ČSAD Hradec Králové, v roce 2005 se stala majitelem společnost Kontakt služby motoristům s. r. o. Turnov. Provozuje především autobusovou dopravu, věnuje se ale i přepravě nákladů.

Pokud se vypravíte do Krkonoš na dovolenou, ať už v létě s koly nebo v zimě s lyžemi, máte velkou naději, že se autobusy společnosti KAD spol. s r. o. svezete. Firma totiž provozuje veřejnou linkovou dopravu v rozsahu několika příměstských linek v regionu Vrchlabska. Denně autobusy vyjíždějí i na dálkové linky, a to na trasu Špindlerův Mlýn – Praha a zpět. Služby společnost KAD poskytuje i skupinám, které si chtějí udělat výlet do našich nejvyšších hor, jet na lyžařský zájezd, na sportovní zápas i za krásami České republiky. Zájemcům je k dispozici třicet komfortních autobusů značek Man, Iveco a SOR. Jsou vybavené ledničkou, WC, televizí s přehrávačem DVD, kávovarem a jsou klimatizované.

V Krkonoších je velké množství cyklotras i cykloturistických tras, vedoucích terénem po nezpevněných cestách a stezkách. KAD se snaží milovníkům cykloturistiky vyjít vstříc a provozuje nízkopodlažní ekologický autobus s cyklovlekem na přepravu jízdních kol. V provozu je od června až do konce září.

Protože provozovat tak velké množství autobusů a nákladních vozidel znamená věnovat se opravám a servisu, KAD má servisní středisko nejen pro vlastní potřebu, ale i pro jiné firmy. Nově je otevřen pneuservis, ve Vrchlabí si provozovatelé vozidel mohou sjednat také plnění klimatizací, servis brzdových válců nebo kontrolu ve stanici měření emisí. V areálu společnosti se dá také natankovat. Zákazníci oceňují možnost bezhotovostního placení za pohonné hmoty nejen v areálu KAD, ale v celé síti čerpacích stanic.