Moderní družstvo se mimo zvířat stará i o techniku

Moderní družstvo se mimo zvířat stará i o techniku

Málokdo si uvědomuje, že zemědělství je stále nezbytnou součástí každé kultury. Poskytuje zásadní suroviny pro potravinářský průmysl a bez úrody by žádná společnost nemohla přežít. Už od průmyslové revoluce se společnost začala orientovat spíše na průmysl a v dnešní době informačních technologií se najde jen málokdo, kdo pracuje v zemědělství. V dnešní době tak v zemědělství pracují jen asi 4% populace České republiky, a i na ekonomice má podíl jen kolem 3 %. Avšak stále se najdou společnosti, které si uvědomují, jaký význam má zemědělství pro krajinu a jak je důležité pěstovat vlastní plodiny a chovat vlastní skot, a ne vše dovážet.

Právě jednou ze společností zaměřených na rostlinnou a živočišnou výrobu je Agrodružstvo Klas v obci Křičeň. Klas nabízí zkušenosti a dlouholetou tradici a profesionální přístup. Mimo rostlinnou výrobu je pro družstva také zásadní mechanizace a díly, kdy se zabývá opravami zemědělské techniky ve středisku v Rohoznicích. Vnitrodružstevní techniku udržují stále v co nejlepším stavu, od traktorů přes nákladní automobily až po nakladače. Mimo oprav se také opravárenské středisko zabývá čištěním a údržbami strojů i jejich přípravou na STK.

Ale vraťme se zpět k rostlinné a živočišné výrobě, protože to jsou hlavní odvětví, kterými se agrodružstvo Klas zabývá. Živočišná výroba se orientuje především na produkci mléka, ve které se může chlubit vysokou kvalitou i užitkovostí. Krávy jsou pouštěny na pastvy a Klas se o svá stáda stará dobře.  Ve stáji v Dolanech potom najdete chov prasat. Ať už máte zájem o produkty rostlinné či živočišné výroby, nebo vás zajímají spíše služby spojené s mechanizací, obraťte se na družstvo Klas.