Péče o vzhled se vyplatí

Péče o vzhled se vyplatí

Každý by chtěl dobře vypadat, ale pro upravený vzhled je třeba také něco udělat. Je příjemné svěřit se do rukou odborníka, který rozumí pleti a používá kvalitní kosmetiku. Výsledek je hned znát. Kosmetické služby využívají sice častěji ženy, ale nejsou uzavřené ani pro muže. I ti mohou mít problematickou pleť, se kterou nejsou spokojeni. Odborná péče umožní ženám i mužům cítit se nejen krásně, ale i zdravě.

Projevy stárnutí pleti pomůže zastavit nebo zpomalit ošetření anti-age s liposomy. Jde o látky, které jsou schopné do pleti dopravit jiné, pleti příbuzné látky, například vitamín E, A a provitamín B5. Přírodní vitamín E chrání buněčnou membránu před oxidací a volnými radikály, má zklidňující a protizánětlivé účinky, vitamín C je nezbytný pro tvorbu kolagenu v pleti. Při správném ošetření oběma vitamíny se pleť omlazuje, zvyšuje se její pevnost, pružnost a hydratace. Další prospěšnou látkou je kyselina hyaluronová. Snadno proniká do pokožky, kde zvyšuje hydrataci a pružnost tkání, posiluje mechanismy regenerace a přirozené ochrany pleti. Za zachování funkcí pokožky jsou odpovědné ceramidy, které posilují barierové funkce kůže a chrání pokožku před vysoušením. S ceramidovými ampulemi lze zlepšit stav suché a šupinaté pleti. I problematickou pleť je možné výrazně vylepšit s pomocí heřmánku marockého. Zabraňuje zánětům, léčí rány a uklidňuje. Podobné účinky, včetně antiseptických, má bazalkový olej. Obě látky jsou vhodné na znečištěnou pleť a k ošetření pupínků. Lidem se záněty kůže, pupínky a akné pomůže zinkový krém. Je vhodný také na hojení jizev, zejména v kombinaci s vitamíny.

Péče by se měla věnovat i nohám a rukám. Nohy nás celý den ochotně nosí a slouží nám, proto si zaslouží pedikúru ve specializovaném salónu. Klasikou je pedikúra prováděná na mokro, používaná desítky let. Novinkou a hitem posledních let je suchá pedikúra, při níž se ztvrdlá kůže obrušuje speciální bruskou. Kompletní ošetření doplní manikúra. Upravuje se délka a tvar nehtů, odstraňuje přebytečná kůžička, nehty se čistí, ruce masírují a ošetřují krémem.