Obroučky musí dokonale sedět

Obroučky musí dokonale sedět

Svět vnímáme všemi smysly, zrak patří k těm nejdůležitějším. Měli bychom si ho proto chránit. S věkem se schopnost dobře vidět snižuje, brýle ale někdy potřebují i docela malé děti.

Je důležité věnovat svým očím náležitou pozornost a chodit na pravidelné prohlídky k očnímu lékaři. Zejména ve vyšším věku se mohou objevit první příznaky šedého nebo zeleného zákalu. Zelený zákal je obzvlášť nebezpečný, toto onemocnění je třeba podchytit včas a začít ho léčit. Jinak je poškození zraku nevratné.

Pokud nemáme žádné závažnější problémy a potřebujeme jen brýle na lepší vidění, stačí navštívit dobře vybavenou optiku. Optometrista vám zrak proměří a poradí s výběrem vhodných skel i obrouček. Kvalitní a dobře vybavená oční optika je někdy dokonce propojená s ordinací očního lékaře. Takové spojení má spoustu výhod. Lékař vás vyšetří, doporučí řešení vašeho problému a vy nemusíte pro brýle chodit nikam daleko. V přilehlé optice si v klidu s receptem vyberete právě ty brýlové obroučky, které vám budou nejvíce sedět a slušet. Během několika dní vám brýle na míru udělají, do vámi zvolených obrouček vsadí skla, vše nachystají a určitě se o vaše brýle postarají i tehdy, když s nimi budete mít nějaký problém. V současné době jsou v nabídce brýlové obroučky řady známých výrobců, Hannah, Boss, Diesel, Converse, Time Zone, Mexx, Lacoste, Calvin Klein a dalších. Záleží jen na vás, jaké si vyberete. Někdo je spíše pro střídmost a vybírá obroučky, které na sebe neupozorňují a splynou s obličejem tak, že je okolí skoro ani nevnímá. Jiný je naopak odvážnější, chce upoutat svým zevnějškem a vybere si designové obroučky nezvyklého tvaru a zářivé barvy, které se stanou nejen doplňkem osobnosti, ale i vyjádřením určitého módního stylu.

Kdo brýle nosit vůbec nechce, může si koupit kontaktní čočky. Ty jsou umístěné na povrchu oka, nebrání pohybu, a proto jsou oblíbené zejména lidmi, kteří se věnují sportu. Pokud nosíte čočky, okolí si ani nevšimne, že máte problém s viděním. Na kontaktní čočky si většina lidí rychle zvykne, ostatně při jejich první aplikaci vám v optice rádi pomohou a poradí, jak je nasazovat, z oči vyndavat i jak o ně pečovat, aby vám vydržely co nejdéle.