Dovolená v kempu je stále v kurzu

Dovolená v kempu je stále v kurzu

Kdysi bylo velmi populární sbalit spacák, stan a kytaru a vyrazit někam na čundr. Stanování si však opět získává na popularitě, stan stále vychází jako nejlevnější možnost ubytování a díky vybaveným kempům, o které v našich končinách opravdu není nouze, může být i spaní pod stanem velmi pohodlné a pohodové. Kempy se většinou nabízí v rekreační chatové oblasti, kde je klid a krásná příroda a mnohdy se pyšní také rybníkem, takže nabízí mnoho možností trávení volného času.

A co si s sebou pod stan rozhodně nezapomenout? Je pravda, že balení na takovou dovolenou je třeba naplánovat o něco důkladněji, než do pětihvězdičkového hotelu ale vaše snaha se rozhodně vyplatí. Samozřejmě nezapomenout kvalitní stan a spacák, noci mohou být chladné tak se hodí i mikina na spaní. Nesmí chybět ani baterka, v kempech mnohdy v noci není světlo, a i když pohled na hvězdy je krásný, cesta na toaletu může být ve tmě nebezpečná. Myslete i na to, že většinu času se budete pohybovat venku, a proto je obrana před hmyzem a klíšťaty nezbytností.

Co se týká hygieny, je dobré si přibalit pro jistotu vlastní toaletní papír, dále boty do sprch a hodí se si hygienické potřeby dát do skladnějších lahviček. Další kapitolou je potom vaření, někde je společná kuchyň jinde budete potřebovat vařič. Vždy si však vezměte alespoň základní nádobí svoje, hrnec, ešus, příbor a dobrý nůž je základ. Pokud si vezete i potraviny mějte je dobře zabalené, jednak před vlhkem ale hlavně kvůli mravencům. Lékárnička potom nesmí chybět na žádné dovolené. Pokud něco zapomenete většinou není třeba zoufat, málokterý kemp je zcela mimo civilizaci, a tak je možnost nezbytnosti dokoupit.

Ve známých turistických oblastech však většinou bývají velmi bezy vyprodané a také plné lidí, pokud toužíte po něčem pohodovějším, co však také může mnoho nabídnout, pak by vás mohl zajímat autokemp Velký Vřešťov. Tento kemp najdete ve stejnojmenné obci nedaleko Dvora Králové a díky rybníku Velký Vřešťov nabízí dovolenou u vody bez dlouhého cestování k moři. Pokud neradi dobrodružství, které slibuje stan, můžete si ubytovat i v chatkách nebo karavanech.