Český výrobce stejnosměrných a střídavých
elektromotorů s více než stoletou tradicí

Společnost EM Brno s.r.o. vstoupila na scénu v roce 1996, kdy převzala výrobu elektromotorů od někdejšího státního podniku MEZ BRNO. Tímto krokem navázala na bohatou historii výroby elektromotorů, která sahá až do roku 1909, kdy bratři Richtrové zahájili tuto tradici v Brně–Židenicích.

Našim hlavním zaměřením je široké spektrum elektromotorů určených pro lehký a střední strojírenský průmysl, včetně výroby jak v kusových, tak i hromadných sériích. Naši odborníci jsou připraveni přijmout požadavek a vyrobit elektromotory na míru podle vašich specifikací.

Kromě toho disponujeme moderními kapacitami v oblasti lisování a obrábění, což rozšiřuje naši nabídku služeb. Díky zkušenostem našich odborných pracovníků jsme schopni opravit vaše elektromotory, které byly poškozené dlouholetým používáním.

Individuální přístup a kvalita našich produktů a nabízených služeb je pro nás samozřejmostí.

Naši obchodní partneři

AŽD
PBS
BAUMUELLER
SIEMENS
CZ_LOKO
VYMYSLICKÝ
JULI

VÝROBNÍ SORTIMENT


Stejnosměrné elektromotory obecně slouží k přeměně elektrické energie na mechanickou práci. Výhodou stejnosměrných strojů je snadná a plynulá regulace otáček, kterou docílíme změnou napětí kotvy nebo regulací napětí budicího vinutí.

STŘÍDAVÉ MOTORY

Asynchronní elektromotory jsou vysoce spolehlivé stroje napájené buď z průmyslové sítě 50 či 60 Hz (velmi úzký rozsah regulace otáček), nebo s frekvenčních měničů (široký rozsah regulace otáček).

SERVOMOTORY

Servomotory slouží k pohonu posuvů, manipulátorů a jiných zařízení s širokým a přesným rozsahem regulace otáček.

ELEKTROHYDRAULICKÉ PŘÍSTROJE

Elektrohydraulické přístroje řady EP jsou náhradou za německé výrobky známé pod označením ELDRO, BL nebo EB.

NEVÝBUŠNÉ MOTORY

Nevýbušné trojfázové asynchronní motory s rotorem nakrátko jsou určeny pro používání v prostředí s nebezpečím výbuchu. Motory jsou označovány šestiúhelníkovou značkou se vpisem Ex, což je symbolem Evropské unie pro nevýbušné výrobky.

VÝTAHOVÉ STROJE

Bezpřevodové výtahové stroje jsou určeny pro pohon lanových výtahů, které ve spojení s frekvenčním měničem umožňují plynulé řízení rychlosti pohybu výtahové klece, což je zvláště důležité při rozjezdech a brzdění.

ZAŘÍZENÍ PRO LETECKOU TECHNIKU

Dynamospouštěč slouží v soupravě s řídicí jednotkou k výrobě stejnosměrné elektrické energie. Ve funkci
spouštěče slouží k prvotnímu roztočení přídavných zařízení.

Aktuálně

Hledáte novou práci?

Aktuálně hledáme do naší společnosti šikovné lidi do výroby i administrativy. Podívejte se na naši nabídku pracovních pozic a staňte se součástí našeho týmu.

Kooperace za skvělé ceny

Nabízíme obrábění dílců, lisování, svařování paketů a mnoho dalších kooperací za příznivé ceny. Disponujeme moderními frézovacími a obráběcími centry. Neváhejte poptat i výrobu nástrojů. Naši odborní pracovníci Vám zpracují individuální cenovou nabídku. Kontaktujte nás.

mail-send

Opravy

Naší specializací je především servis výrobků někdejšího podniku MEZ BRNO a současných střídavých pohonů.