Jak efektivně ochladit nejen naše domovy

Jak efektivně ochladit nejen naše domovy

I když Česká republika leží v samém srdci Evropy a počasí tady by nemělo být nijak zvlášť tropické, obzvlášť v posledních letních sezónách se teploty šplhají poměrně vysoko. V našem státu někdy totiž dosahují téměř 40 stupňů Celsia. Tato vedra se nepříznivě odrazí nejen na venkovním klimatu a hromadných dopravních prostředcích, ale také na našich domovech. Ty totiž po celý den absorbují okolní teplo, které se v nich drží i několik dní. Čím dál více lidí se tedy rozhoduje pro nákup klimatizací, aby si alespoň doma mohli vytvořit chladné útočiště před rozpálenými ulicemi. Kde je ale koupit a jak se v nich vyznat?

Sehnat pomocníka na efektivní ochlazení naší domácnosti můžeme ve firmě ENKO KLIMA, která se dodávkami a instalací vzduchotechniky a klimatizace zabývá. Než se však pro nákup rozhodneme, měli bychom vědět, čím se jednotlivé produkty liší. I když se totiž vzduchotechnika a klimatizace mohou zdát být synonymními pojmy, je mezi nimi poměrně zásadní rozdíl.

Vzduchotechnika je vlastně komplexní systém, který slouží k výměně vzduchu v prostoru, k jeho ohřevu a stejně tak k ochlazení a zvlhčení. Vzduchotechnika, ač se může zdát funkčně velice podobná klimatizaci, řeší především takzvané efektivní větrání. Nabízí totiž vytvoření optimálních podmínek pro pobyt osob v uzavřeném prostoru. Ať už jsme zrovna doma, v kanceláři nebo v jiných komerčních prostorách, kvalita vzduchu může výrazně ovlivnit naše zdraví a také to, jak se v místnosti cítíme.

Klimatizace, kterou firma také nabízí, zase představuje zařízené určené k úpravě vzduchu v požadovaném prostoru. Klimatizace však nevyrábí chlad přímo. Místnost ochlazuje tak, že odebírá teplo ze vzduchu, z předmětů a z látek v daném prostoru. Prostřednictvím chladícího média ho potom odvádí mimo místnost, většinou do venkovního prostředí. Oproti vzduchotechnice, která řeší kompletní výměnu vzduchu, klimatizace tedy řeší pouze teplotu a vlhkost vzduchu v daném prostoru.

ENKO KLIMA působí na trhu již 27 let a za tu dobu pomohla ochladit nejeden domov. Firma se specializuje především na klimatizační jednotky, topení, chlazení, trubní rozvody, čerpadla, ventily, otopná tělesa nebo třeba kondenzační kotle. Při nákupu u ENKO KLIMA firma zajistí nejen poradenství, ale také montáž koupených výrobků. Nám tedy stačí si pouze vybrat a zaplatit.