Z plánování svatby není třeba bláznit

Z plánování svatby není třeba bláznit

Mnoho žen sní o tomto dni od svých dětských let, kdy si samy sebe představují, jak v krásných bílých šatech kráčejí uličkou po boku svého vysněného prince. Ovšem když o mnoho let později dojde na realitu, a jejich milovaný je požádá o ruku, z chystání svatby se stává maraton, kdy mnohým přijde, že přináší více starostí než radosti. Přitom svatební den by měl být jedním z nejšťastnějších dnů v životě a ženich s nevěstou by si ho měli užít ve společnosti svých blízkých. Svatbu je potřeba plánovat hlavně v klidu, užít si i samotné plánování a nehroutit se, pokud něco nevyjde.

První a nejzásadnější kroků při plánování svatby je stanovit si datum a vybrat si místo. Nad datem je dobré se zamyslet, dá se počítat, že v létě budou horka a na podzim naopak více dešťů, ale počasí nikdo neovlivní. Někdo nedá dopustit na tradiční svatbu v kostele, mnohé se ve svůj svatební den chtějí cítit jako princezny a volí si svatbu na hradě nebo zámku, obvyklá je i svatba na radnici, ale poslední dobou stále více párů volí méně tradičně pojatou svatbu například pod širým nebem, nebo na statku. Dnes se ale meze možnostem nekladou a pokud chcete něco opravdu neobvyklého, nabízí se mnoho neobvyklých míst od sportovního stadionu přes svatební vlak až po důl. Čím více žádané nebo netradiční místo si zvolíte, tím dříve je třeba žádat o rezervaci, aby ve vámi zvolený termín bylo volno.

Na vybírání šatů, květinové výzdoby, restaurace, hudební skupiny je dobré si opatřit pomoc. Z vybírání šatů se může stát milé odpoledne strávené s kamarádkami, restauraci nejlépe vyberete, když sami zajdete ochutnat co nabízejí a ohledně ostatního se vyplatí nechat si poradit od známých, kteří již mají svůj sváteční den za sebou. Pokud se rozhodnete pro svatbu na netradičním místě, jako je třeba statek, zpravidla tam budete mít možnost krom obřadu samotného mít i oběd a večerní zábavu včetně přespání.